Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Trapp og gangbruer til Kistefos Museum

Vi er så heldige at vi har fått lov til å produsere og installere den nye trappa og gangbruene på Kistefos Museum. Legg gjerne turen innom der i sommer, det er absolutt verdt besøket.

Av: ITO marked 27. juni 2022 ITO Produksjon

Trapp og gangbruer til unik installasjon

Natur, industrihistorie, kunst, skulpturer. Kistefos Museum er et unikt museum som favner bredt, og vi anbefaler gjerne en tur innom i sommer. Kanskje er det «twisten», den «vridde» brua som innvendig er et galleri, som er mest kjent ved dette museet på Jevnaker, men den nyeste installasjonen er også verdt opplevelsen. Verket «Variants» beskrives av museet som deres mest ambisiøse verk til nå, og det er også det største prosjektet noen sinne for den franske kunstneren Pierre Hyughes. Med kombinasjonen av kunstig intelligens, 3D-skannede objekter, levende dyr og organismer, representerer det noe helt nytt i skulpturparken på Kistefos. Naturen, inkludert levende bier, er en del av verket, og publikum får ikke lov til å bevege seg utenfor gangveiene. De er levert og montert av ITO Produksjon, i likhet med den solide metalltrappen ned til øya der denne installasjonen befinner seg.

Alt annet enn rustfri utførelse

I motsetning til mange andre bransjer vi leverer til, der kunden har som krav at utstyret skal være i rustfri utførelse, fikk vi denne gangen helt motsatt krav fra kunden, nemlig at all overflate skal være rusten. Vi fikset selvsagt det også, og Eirin Holmen fra ITO Produksjon er blant medarbeiderne våre som har bidratt. Da vi møtte henne i parken på Kistefos, var hun travelt opptatt med montering av rullestolheis ned trapperekkverket. – Veldig artig at vi får lov til å være med på dette spennende prosjektet, sa hun.

Montering av rullestolheis.

Allsidig samarbeid

Samarbeidet med Kistefos fungerer fint, og vi har også fått ansvaret for enkelte driftsoppgaver, som skifte og ettersyn av vannfiltre ved installasjoner, og polering av skulpturer. Legger du turen innom dette spennende museet i sommer, får du også med deg flott natur og spennende industrihistore fra Kistefos tresliperi, i tillegg til sterke kunstneriske opplevelser.

Solid trapp i alt annet enn rustfri utførelse. Både trappa og gangbrua videre til verket "Variants" er produsert og levert av ITO.
Twisten er museets mest kjente installasjon, her fra innsiden.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere