Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Bokdistribusjon til nye høyder

Snart får VB Bok på plass sin nye pakkelinje med en unik pakkemaskin for forsendelser fra haugenbok.no og akademika.no. Det betyr mangedobling av effektiviteten og standardisering på én emballasje. Uten fyllmasse.

Av: ITO marked 6. mars 2019 Nysalg

Mangedobler effektiviteten
Avdelingsleder Magne Engstrøm gleder seg til å få plass den nye pakkemaskinen i lokalene på Kalbakken nord i Oslo. – Ingen tvil om at dette blir en lønnsom investering. For det første mangedobler vi effektiviteten, i tillegg kan vi standardisere på én emballasjetype for alle forsendelser som går gjennom maskinen, opplyser han.

Full fleksibilitet i forsendelser
Magne Engstrøm forteller at de hadde en grundig prosess der de blant annet besøkte en tilsvarende installasjon i Sverige. – Bøker er et komplekst produkt å pakke, fordi de finnes i så mange formater og tykkelser. Den nye maskinen vil fungere like bra om forsendelsen inneholder kun én bok eller mange, så lenge innholdet ikke er høyere enn 10 cm. Maskinen tar hensyn til innholdets størrelse når den bretter ned kantene i emballasjen, dermed slipper vi fyllmasse og vil standardisere på en postkassevennlig emballasje i 30 x 21 cm. Løsningen vil kunne pakke opptil 8 forsendelser i minuttet med én operatør, det er en mangedobling av dagens kapasitet. Med besparelser knyttet til effektivisering og kostnader, er dette en investering som tjener seg inn på rundt tre år, forteller Magne Engstrøm.

Avdelingsleder Magne Engstrøm har funnet den beste pakkeløsningen for pakking av bøker rett til sluttkunde. - En av utfordringene med pakking av bøker, er at de lages i alle formater og tykkelser, forklarer han. Løsningen for VB Bok ble en unik pakkemaskin fra Jomet, levert av ITO.

Unik pakkemaskin
Pakkemaskinen er utviklet av Jomet for pakking av bøker og andre småprodukter, og er unik i sitt slag. VB Bok eies av bokforlaget Vigmostad & Bjørke, og distribuerer bøker for netthandelsbutikken haugenbok.no, akademika.no og fra Fagbokforlaget. Både pakkemaskinen og spiralheis, transportbaner og sorteringsbaner leveres som et komplett anlegg fra ITO, og vi kommer tilbake med video og mer detaljer når alt er satt i drift til sommeren. De siste to årene har Vigmostad & Bjørke investert rundt 6 millioner kroner i automatisering av lager og internlogistikk, blant annet i heisautomater. Magne Engstrøm ser at høyere automatiseringsgrad gir bedre lønnsomhet.

– Hvis man skal drive lønnsomt i en konkurranseutsatt bransje, må man kunne håndtere store volumer med et minimum av bemanning. Vi ser at investeringene betaler seg, og det er vi trygge på at pakkemaskinen også vil gjøre, sier han.

VB Bok har til enhver tid rundt 80.000 bøker på lager, for distribusjon via nettbutikkene haugenbok.no og akademika.no. Avdelingsleder Magne Engstrøm investerer gjerne i automatiseringsløsninger.
VB Bok standardiserer på denne emballasjen, i 21 x 30 cm. Da går alle forsendelser med tykkelse opptil 10 cm i samme emballasje og den unike pakkemaskinen bretter ned kantene slik at det ikke behøves fyllmasse.

Se video av pakkemaskinen Jomet CrossPack som snart blir installert hos VB Bok. En utrolig effektiv løsning der man kan standardisere på én emballasje for alle forsendelser.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere