Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Bygger gigantanlegg hos Nordic Nest

Skandinavisk design til skandinaviske hjem, det er forretningsidéen til Nordic Nest i et nøtteskall. Akkurat nå pågår byggingen av et gigantisk logistikksenter i Kalmar, der ITO PallPack er en av hovedleverandørene.

Av: ITO marked 10. oktober 2023 Kundeinstallasjoner
Seks Jivaro pakkemaskiner i drift hos Nordic Nest i Kalmar. Bedriften har standardisert på 3 ulike eskeformater og kan dermed pakke og sende ut varene med minimalt med luft i kartongene.

Logistikksenter i Kalmar

Det første som slår oss når vi ser bilder fra det nye logistikksenteret til Nordic Nest, er størrelsen. Pontus Glavén er prosjektleder fra ITO PallPacks side, og dermed ansvarlig for at alt kommer på plass til rett tid, og at alt fungerer slik det er tenkt fra kundens side.

– Ja, det er et stort anlegg og mange biter som skal på plass. I prosjektet har vi god bistand også fra vårt norske team, men både jeg og tekniker Hampus Leijtdorff har tilbragt mange timer i dette senteret i Kalmar.  Det blir et fantastisk fint anlegg, med en ITO-installasjonen som inkluderer eskereisere, automatiske pakkemaskiner, flere hundre meter med transportører, vikleanlegg for paller med gods, og ikke minst et automatisk sorteringsanlegg med sorteringsbaner, kamera, løftebord og mesanin, forteller Pontus. Andre leverandører i dette prosjektet er BitLog WMS og Else AB.

I tillegg til fysiske butikker med varemerket Svenssons, har Nordic Nest netthandelsløsninger på 16 språk og leverer belysnings- og interiørprodukter til mer enn 70 land. I 2022 passerte omsetningen 2 milliarder SEK, og ambisjonen er «lönsam tillväxt». Samtidig settes bærekraft og ansvarlig drift høyest på agendaen. Logistikk er en del av dette bildet, og med nye Savoye-maskiner vil forsendelsene skje med et minimum av luft eller fyllmasse i kartongene.

 

Automatisk sorteringsanlegg for effektiv sortering og håndtering av ordrer. Under Black Week og andre "peaks" kan anlegget håndtere opp mot 25.000 ordrer daglig.
Anlegget består av mange hundre meter med transportører, med avanserte sensorer og basert på ulike baneteknologier. De fleste av transportørene er bygget ved ITO Produksjon på Tyristrand.
Et viktig element for å sortere riktig, er avlesing av hver ordre. Dette skjer i de fleste installasjoner med strekkodelesing av påført etikett, men kan også utføres med RFID-avlesing. Her typisk strekkodekamera på bane inn til sorteringsanlegg.
Her monteres automatisert viklelinje med PallPack 8000 for utgående paller med varer til fysiske butikker.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere