Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Eksklusivt drikkevann til hele verden

Av: ITO marked 22. januar 2018 Lager og logistikk

Den nye pallhåndteringslinjen hos VOSS Production håndterer en ny pall med drikkevann hvert 50. sekund, hele døgnet. På etikettene er mottaksstedet like gjerne Moskva og USA som Australia og Dubai.

Palltransport og konturkontroll

Fra Iveland på Sørlandet tapper og leverer VOSS Production sine produkter til et globalt marked som i stadig større grad etterspør høykvalitets drikkevann uten sukker eller søtningsstoffer. I mai 2017 ble det installert og driftssatt en pallhåndteringslinje fra ITO. Linjen transporterer fylte paller fra produksjonen og ut til høydelageret, og i transportlinjen er det integrert automatisk konturkontroll av hver pall og en strekkodeleser som kommuniserer med lagersystemet. Fabrikksjef Olaf Grimsmo forteller at investeringen bidrar til høyere effektivitet og redusert bruk av manuelle trucker, og at de også har budsjettert investering i en løsning for automatisk plassering av pallene i høydelageret.

– Når alt er på plass vil investeringene i pallbaner og pallhåndtering gi oss årlige besparelser på rundt 6 millioner kroner, forteller han.

Fabrikksjefen er fornøyd med samarbeidet med ITO, og forteller at de har valgt å bygge opp et eget reservedelslager for å hindre nedetid. – Denne pallhåndteringslinjen er kritisk for produksjonen vår, derfor har vi valgt å ha eget reservedelslager, forteller Olaf Grimsmo.

ITO-linje hos VOSS Water i Iveland. Linjen transporterer fulle paller fra produksjonen til lageret, og inneholder blant annet konturkontroll av hver pall.

Avdekker avvik automatisk

I linjen er det altså installert en automatisk konturkontroll av hver pall, der sensorer sjekker at pallen er fylt med produkter og har riktig ytre mål slik den skal ha, og ved avvik vil pallen automatisk plukkes ut av linjen før den skulle ha gått inn i reolene. ITO-anlegget er en sentral del av kontrollen og sikrer at den automatiske innlastingen av paller går som den skal.

– Den ene delen av pallhåndteringslinjen får pallene automatisk fra produksjonen, mens den andre delen får pallene via truck, forteller Olaf Grimsmo.

VOSS Water leveres til restauranter, barer, hoteller og andre utsalgssteder i markeder som USA, Australia, Dubai, England med flere.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere