Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Fatland straks klar for robotpalletering

Industrirobot, transportører og øvrige løsninger ble preinstallert på Tyristrand i sommer. Nå er de straks klare for store oppgaver hos Fatland Ølen.

Av: ITO marked 12. oktober 2022 Kundeinstallasjoner

Fra Tyristrand til Ølen

Da vi besøkte ITO Produksjon på Tyristrand rett før sommerferien, var ITO-teamet der i full gang med preinstallasjon og programmering av industriroboten, transportbaner og annet utstyr. Nå legges siste hånd på verket i produksjonslokalene til Fatland Ølen, der vi har hatt et ITO-team med montasje og elektro de siste ukene. Palleteringsroboten vil få nok å gjøre, den vil palletere D-pak av ulike frossenprodukter for dagligvaremarkedet, og være i stand til å arbeide 24/7 i kjølerom med temperatur på 0-2 grader. Ferdige paller med D-pak vil transporteres videre til fryselageret. Teknisk leder Inge Fatland gleder seg til å få de nye palleteringsløsningene i drift.

– Roboten vil håndtere produkter som koteletter og fårikål, fra totalt fire produksjonslinjer, så den vil ikke stå mye i ro. Både transportbaner for D-pak og for ferdige paller, pallmagasin og industrirobot er nytt nå, og ITO PallPack installerer også en bufferbane i fryselageret, der pallene hentes med truck og plasseres på lokasjon, forteller Inge Fatland.

Ølen: KUKA-roboten vil palletere D-pak med frossenprodukter fra 4 produksjonslinjer. Nå er det rett før de nye løsningene settes i drift.

Stor kjøttproduksjon i Ølen

Ved Fatland Ølen mottas og slaktes storfe, gris og sau/lam, og anlegget er modernisert flere ganger siden det startet opp i 1974. Nå er det altså palletering som løftes til et nytt nivå, noe som vil øke effektiviteten ved anlegget. Vi kommer tilbake med en dypere reportasje hefra når løsningene har vært i drift noen måneder.

Tyristrand: I juni ble anlegget til Fatland preinstallert hos ITO Produksjon på Tyristrand. Etter sommeren er alt installert hos kunden.
Ølen: Baner i flere høyder. Transportbaner er sentralt i installasjonen hos Fatland Ølen, her er baner for transportering av D-pak med ulike frossenprodukter, blant annet koteletter og surkål.
Ølen: Pallmagasin. Fatland Ølen bruker NLP-paller, slik at roboten enkelt kan hente en ny pall.
Tyristrand: Det er noen arbeidstimer fra løsningene preinstalleres på Tyristrand til de er driftsklare hos kunden. Likevel viser all erfaring at godt forarbeid alltid lønner seg.
Her er alt satt i produksjon. Roboten jobber for fullt, holder orden på D-pak og pallmagasin, transportørene sørger for at D-pak kommer til roboten, fulle paller […] »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere