Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Full fres på Tyristrand

Transportører til Nordic Nest og pallheiser til ASKO Rogaland, det er bare en liten del av det som produseres og monteres hos ITO Produksjon nå i innspurten mot sommerferien. Heng deg på i denne bildereportasjen der vi tar tempen på produksjonen vår.

Av: ITO marked 7. juni 2023 ITO Produksjon

Ved ITO Produksjon har de hendene fulle med å produsere og montere komponenter, baner og maskiner til leveranser både før og etter sommeren. Vi tok temperaturen i produksjonshallene den første mandagen i juni, og fant ingen tegn til feriestemning. Tvert i mot, for det er travle tider før sommeren, en tid der mange kunder gjerne vil kjøre i gang ny teknologi. Mange av kundene våre lever av god logistikk, men jammen kreves det kontroll over vareflyten hos ITO Produksjon også, for en manglende motor kan velte et stort lass. Produksjonssjef Tore Myhra og teamet hans har som vanlig stålkontroll, og tilgangen på komponenter er bedre enn den var for et år siden. Vi har samlet noen inntrykk fra vårt Tyristrand-besøk denne uka, og du kan få med deg hovedlinjene derfra i denne bildereportasjen fra produksjonshallene ved vårt unike produksjonssenter.

Side ved side arbeides det med transportører og med viklemaskin. Orden i produksjonshallene er en forutsetning for effektivitet, og det blir aldri for mye plass. I denne hallen er det hovedsakelig strekkfilmmaskiner og transportbaner alt dreier seg om.
Kjekt å ha kraner og hjelpemidler. Rune har travle dager med montering og ferdigstillelse av båndtransportører. Det dreier seg blant annet om at beltene skal monteres og strammes, og elektromotorene monteres. ITO PallPack leverer både båndtransportører og baner med valser til Nordic Nest, i det som er den største installasjonen vår i Sverige hittil. Vi kommer tilbake med reportasje fra Nordic Nest når alt er på plass og i full drift etter sommeren.
"Signaturmaskinen" PallPack 8000 til Norsk Sjømat utstyres med rustfrie føtter, og Jan hjelper til med "fotarbeidet" før maskinen skal heises på trailer og kjøres i deler frem til kundens lokaler på Stranda på Vestlandet.
ITO Produksjon fyller også en viktig rolle som mekanisk verksted lokalt på Ringerike. Petter og Magne tar mål og diskuterer hvordan de skal oppfylle kundens ønske om "ski" og vater på en kortreist betongskjæremaskin som nettopp har ankommet, og skal hentes igjen om få dager. Maskinen sager spor til kabler, og er typisk for at ITO Produksjon utfører et stort spekter av mekaniske oppgaver for lokalt næringsliv på Ringerike.
Sveising, fresing, dreiing. Utstyrsparken er stor og kompetansen bred, så det meste av mekanisk arbeid kan utføres her på Tyristrand.
Kaffepause i sola er en del av kulturen, men utenom pausene er det verktøy som gjelder, ikke kaffe. Produksjonssjef Tore Myhra (til venstre) leder alt som skjer inne og ute med sedvanlig ro og en stødig hånd, og er mer fornøyd med tilgangen på deler og komponenter nå enn han var for et år siden.
Disse pallheisene skal inngå i en ny Miljøstasjon hos ASKO Rogaland. Der skal ASKO spare transport og kostnader, og lagre tompaller i høyden slik at de får god arealutnyttelse. Da er det greit at det er høyt under taket på Tyristrand også. Og det er det, på alle måter.
Roger har vært en del av ITO Produksjon i et kvart århundre og er alltid startklar, enten det er en truck som skal kjøres eller en robot som skal monteres. I denne delen av produksjonshallen er det han som er sjefen. Hjemme har han ti biler som også skal holdes startklare, så han har ingen fritidsproblemer.
Kommunikasjonen er god, og her går den både på polsk og norsk. Så dreier det seg også om detaljer i leveransen til ASKO Rogaland, der tidligere ITO-installasjoner snart får selskap av et nytt pallsorteringsanlegg, eller Miljøstasjon som ASKO og mange andre rettmessig velger å kalle det. Ved denne Miljøstasjonen skal arealene utnyttes ekstra godt ved at pallene skal lagres i flere høyder. Det blir spennende å følge med på, og vi kommer selvsagt med mer stoff derfra til høsten.
Disse båndtransportørene bygges ved ITO Produksjon. Hver transportør har egen elektromotor, og samlet skal de utgjøre mange hundre meter med baner ved logistikksenteret til Nordic Nest i Sverige.
Baner i lange baner. Disse rullebanene skal fungere problemfritt hos Nordic Nest i mange år, det forutsetter at alt gjøres skikkelig fra starten av. Og det blir det selvsagt. Profilene kjøpes ferdig lakkert, mens det resterende blir produsert og montert hos ITO Produksjon.
Nok en båndtransportør gjøres klar, og det har blitt mange den siste tiden. Ingen tvil om at Rune og Jan på Tyristrand har fått det i fingrene, så festing og stramming av båndet går på god rutine.
Lærlinger fra yrkesskolen på Hønefoss er en viktig del av miljøet og kulturen hos ITO Produksjon. Emil er en av tre lærlinger hos oss for tiden, og han skal snart avlegge fagprøve som industrimekaniker. Vi tipper at det kommer til å gå veldig bra!

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere