Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Gjør klar for Cobot – Collaborative robot

Av: ITO marked 5. februar 2018 Teknologi
Denne Coboten (Collaborative robot) møter du på ITO Teknologidager. Den kan ikke bare utføre egne oppgaver, men også samspille nært med operatører, som en assistent.

Tanken om roboter som har sensorer og så avansert programvare at de kan arbeide effektivt sammen med mennesker, er ikke ny. Men det er nå den er en realitet, og begrepet Cobot (Collaborative robot) har allerede festet seg for den som er opptatt av Industri 4.0.

Ekstrem presisjon

Det er mange områder hvor man kan se for seg nytteverdi av disse nye ”industriarbeiderne”, ikke minst når enkeltoppgaver har høyere sikkerhetsrisiko eller krever spesiell nøyaktighet, samtidig som et menneske hele tiden må ta riktige beslutninger. En cobot er utstyrt med avanserte og svært nøyaktige sensorer, som gjør den i stand til å håndtere oppgaver med ekstreme presisjonskrav. I mange sammenhenger kreves det høy nøyaktighet både i plassering og i kraften som tilføres for eksempel en skrue eller bolt, og i slike sammenhenger kommer en cobot virkelig til sin rett. Det samme gjelder i situasjoner med høy temperatur eller annen høy risiko, og der hvor oppgavene vanskelig kan utføres av mennesker på grunn av ergonomiske utfordringer.

Robot fra Kuka. bilde
Robot fra Kuka – ITO

Sanntidskommunikasjon med IT-systemene

Coboter er på full fart inn i industrien. De kan mer enn å utføre konkrete oppgaver, når det er ønskelig kan de også kommunisere med produksjonssystemene i sanntid. Denne informasjonen kan benyttes til kontinuerlig produksjonsoppdatering og for iverksettelse av andre oppgaver som bør utføres samtidig. For den som virkelig vil ha full utnyttelse av Industri 4.0, med digitaliserte prosesser og optimal produksjonsutnyttelse, har dette stor verdi. Derfor er det all grunn til å se nærmere på cobots, industriarbeidere på et nytt nivå.

Cobot fra KUKA møter du under ITO Teknologidager i april og september 2018.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere