Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Grossist i paller og automatisering

Av: ITO marked 19. januar 2018 Seminar
Rolf Hagebø, daglig leder i Pallegrossisten. Foto: Henning Ivarson

Rolf Hagebø har investert 34 millioner kroner i teknologi, i et topp moderne produksjons- og lageranlegg med førerløse trucker, industriroboter og intelligent kamerateknologi. 10. april kommer han til Bergen og forteller om livsverket han har bygget opp etter eget hode, og etter hvert skal overlate til fremtidige generasjoner.

Det er ti år siden Rolf kjøpte det tidligere industrianlegget til Dale Fabrikker. Siden den gang har han brukt et ukjent antall timer og veldig mye penger på å bygge Pallegrossisten. Rolf vet hvordan han vil ha det, det kan også prosjektlederne hos ITO skrive under på. Ingen husker lenger hvor mange korrigerte skisser og tegninger som ble sendt mellom partene før alle detaljer var på plass.

– Det har gitt et anlegg som er unikt, det er rett og slett ingen andre som har noe tilsvarende. Jeg bruker overhodet ikke tid på å se hvordan andre gjør det, men følger mine egne ideer. ITO ble sikkert litt lei av meg, for jeg hadde alltid endringer til tegningene som kom. Men det ble fantastisk bra til slutt, smiler «Mr Pallegrossisten».

 

Det omfattende ITO-anlegget starter ute ved rampen der dataene på innkjøpte EUR-paller først blir registrert på en computer, før de går gjennom en palleoppretter og videre frem til vision-systemet. Foto: Henning Ivarson/Logistikk&ledelse)

Paller mottas, sorteres, kasseres, produseres, leveres, hver dag og til kunder over hele landet. I tillegg produserer Pallegrossisten spesialbygde trekasser og andre produkter, pluss brikettproduksjon fra utrangerte paller. Det mest imponerende er hvordan automatiske kamerasystemer sørger for identifisering og sortering av inngående paller, hvordan hver pall får sin unike ID, og hvordan roboter, transportbaner og AGV-er sørger for at alt er på rett plass til rett tid, alltid tilgjengelig for ekspedering.

Hva skal du snakke mest om i Bergen, Rolf? – I hvert fall ikke om budsjetter og regnskaper, det er det kjedeligste jeg vet. Filosofien min er at alt er mulig hvis man er villig til å satse. Det er kanskje interessant nok for de som kommer?

Det er det utvilsomt, og siden Rolf er en mann som vanligvis ikke kaster bort tiden på foredrag og annen «festivitas», er det en unik anledning til å møte en virkelig industrigrunder. Hos ITO er vi utrolig takknemlig for at han deler av sine erfaringer med oss denne dagen. For det er ikke noe mindre enn et lite stykke industrihistorie, det som er skapt med Industri 4.0 i de gamle Dale-fabrikkene.

Næringsministeren forsto det allerede ved åpningen, Innovasjon Norge har forstått det etterpå. Deltar du på ITO Teknologidager i Bergen, kommer du også til å forstå hva dette egentlig handler om.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere