Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Helautomatisk vikleanlegg for SG Armaturen

Hos SG Armaturen har de aldri vært redd for å tenke stort, og de siste årene har de investert i 10.000 kvadratmeter kontor- og logistikksenter for belysningsprodukter, bærekraftig driftet med energi fra 2000 solcellepaneler på taket. Siste tilvekst av teknologi til hovedkvarteret i Lillesand er et helautomatisk vikleanlegg fra ITO PallPack – prosjektert, installert og driftssatt nå i sommer.

Av: ITO marked 1. august 2023 Kundeinstallasjoner

Et norsk belysningseventyr

Historien om SG Armaturen er historien om et norsk industrieventyr. I 1990 solgte Sven Gunvaldsen lampebutikken sin for å starte egen produksjon og distribusjon av lamper og belysning. Nå, 33 år senere, er det familieeide konsernet en av Nordens største produsenter av belysning, med rundt 700 ansatte og salgsavdelinger i Sverige, Danmark, Finland, Benelux, Frankrike, Tyskland, Østerrike og Storbritannia, i tillegg til i Norge. På den eksklusive kundelisten med skreddersydd belysning finner vi både Operahuset i Oslo, Aarhus University og Egeskov slott. Produktsortimentet består av innovative og tidsriktige produkter for både innendørs og utendørs bruk, og produksjonen skjer ved de to egeneide fabrikkene i danske Odense og kinesiske Donguan. Bærekraft og samfunnsansvar står høyt på agendaen, for SG Armaturen er involvert i flere sosiale prosjekter i verden, er sertifisert Miljøfyrtårn og opptatt av å produsere kvalitetsprodukter med lang levetid og minimalt avfall. De har i lang tid vært en pådriver for bruk av LED-belysning og er også medlem av en landsdekkende innsamlings- og behandlingsordning for næringselektroavfall.

 

Med to PallPack 8000 i serie er SG Armaturen godt skodd for effektiv emballering av utgående paller med belysningsprodukter.

Helautomatisk viklelinje med to strekkfilmmaskiner «i serie»

Et av ønskene ved hovedkvarteret har vært mer effektiv emballering av paller med utgående produkter. Det var utgangspunktet for den nye og helautomatiske viklelinjen som er installert nå i sommer, en linje som kan håndtere opp til 175 paller i timen. Løsningen er prosjektert i nært samarbeid med kundens logistikkansvarlige, og består av ulike typer pallbaner (lamell og fremtrekk), to PallPack 8025 strekkfilmmaskiner plassert i serie, automatisk etikettering, vekselvender og bufferbaner for ferdig emballerte paller.

Vinkelveksler, lamellbaner, kjedebaner. Ferdig viklede paller går ut på bufferbaner.
Automatisk etikettering av pallene etter vikling.
Montert og driftssatt nå i sommer. Helautomatisk vikleanlegg med to PallPack 8025, strekkfilmmaskin som produseres hos ITO Produksjon på Tyristrand.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere