Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Her bygger de elektroskapet ditt

Både arbeidslyset og arbeidslysten er på topp når kundenes elektroskap bygges hos ITO Produksjon på Tyristrand.

Av: ITO marked 27. juni 2022 ITO Produksjon

Skapet hvor alt tolkes og styres

Det er fristende å betegne elektroskapet som “sentralnervesystemet” i kundens tekniske anlegg. I elektroskapet sitter PLS-enheten programmert med logikken som behøves for å motta og tolke signalene fra et stort antall sensorer ute i anlegget, og her finnes alt av koblinger, transformatorer, HMI (brukergrensesnitt), sikringer og kabler som skal bidra til god driftssikkerhet gjennom mange år. Og hvis noen skulle trykke på “nødstoppen”, finnes en ferdig programmert enhet som sørger for en sikker stopp av hele anlegget.

– I kundens anlegg er det vanligvis 230 eller 400 Volt spenning, som går inn til elektroskapet, mens alt av signaler internt i elektroskapet skjer med 24 Volt spenning, forteller Ole Jakob Volden og Eirik Solberg ved ITO Produksjon på Tyristrand, mens de skrur på plass de siste komponentene i et nytt elektroskap til en svensk netthandelsaktør.

Bygging av et elektroskap kan ta opptil ei uke, avhengig av kompleksitet, forteller Eirik Solberg, som har tre års fartstid hos ITO på Tyristrand.

Bygges etter detaljerte tegninger

Elektroteamet på Tyristrand forteller at de forholder seg til en detaljert beskrivelse av alt hvert elektroskap skal inneholde, før de bygger det trinn for trinn.

Vi bruker utelukkende kvalitetskomponenter og vi har alle typer av nødvendig verktøy tilgjengelig. PLS-enheten er unikt programmert for hver enkelt tekniske løsning, og monteres av oss slik at den er tilknyttet alle sensorer, motorer og utstyr. Stålkabinettet kjøper vi ferdig som et tomt skall, og når det sendes herfra til kunden, er det komplett og klart for installasjon hos kunden, forteller Ole Jakob mens han og Eirik triller hele platen med alt av elektronikk bort til kabinettet for montering. 

Tegningene er detaljerte og nøyaktige, og alt bygges med kvalitetskomponenter.

Elektroverkstedet på Tyristrand

Don´t feed or teas the monkeys”, står det på skiltet på døra inn til elektroverkstedet på Tyristrand. Det er det ingen grunn til å la seg lure av, for bak tørrvittig humor og to blide fjes finner vi kunnskap, erfaring og seriøsitet. I verkstedet er det behagelig LED-lys i taket og veggene er fulle av alle typer komponenter, kabler og verktøy. Vi lar oss imponere over at alt av verktøy og utstyr befinner seg på faste plasser, og av to par drevne hender som fester koblinger og enheter i et skap som helst ikke skal ta større plass enn nødvendig ute hos kunden. Og VPN-boksen er som alltid integrert, den som muliggjør fjerntilkobling fra ITO Support for feilsøking rett inn i kundens tekniske løsninger.

Alt festes med drevne hender, det skal fungere i mange år. Alle kabler og kontaktpunkter er merket med beskrivelse som printes med egen printer for formålet.

Bygger flere skap parallelt

Vi forstår at dette er kompliserte saker som krever mye kunnskap og nøyaktighet før alt er ferdig. Hvor lang tid tar det egentlig å bygge et komplett elektroskap? 

– Det varierer med kompleksiteten, og i øyeblikket er det også leveringstider på enkelte komponenter. Noen ganger kan det ta ei uke, men ofte bygger vi flere skap parallelt. Da er det mulig å “seriejobbe”, ved å montere samme type komponenter i flere skap løpende, svarer elektroteamet på Tyristrand, Ole Jakob Volden og Eirik Solberg.

"Orden i sysakene". Her er du ille ute hvis du låner et verktøy og ikke henger det tilbake der det hører hjemme. Eirik og Ole Jakob har stålkontroll på alt som skjer i elektrorommet på Tyristrand.
Snart klart for kundeinstallasjon. Her monteres det hele inn i stålkabinettet.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere