Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Lys i fredagskvelden på Tyristrand

Det er sen fredagskveld. Lyset er skrudd av i bedriftene på Tyristrand, med unntak av ett sted. Hva er det som skjer?

Av: ITO marked 7. mai 2024 ITO Produksjon

Lys i mørket

Sola er på vei ned, de andre bedriftene på Tyristrand har skrudd av lyset. Kun fra ITO Produksjon i Skjærdalen slipper det lys ut av kjøreportene. Og er det ikke lyden av en høytrykksspyler vi hører der borte? Da er det neppe ubudne gjester, de pleier ikke å gjøre rent etter seg. Når vi nærmer oss, ser vi noe som minner om stoler i et stativ, vi ser at det blinker i metall og ser vannspruten fra høytrykksspyleren. Sannelig er det ikke produksjonssjefen sjøl, Tore Myhra, som har rykket opp til vaskesjef denne første fredagskvelden med sommervarme her ved Tyrifjorden. Når hver av metalldelene har fått grundig vask, er det på tide å få klarhet i hva som skjer. Er det ikke på tide å lukke porten og ta helgefri, Tore?

– Det er det sikkert, smiler mannen som har vært produksjonssjef hos oss siden vi overtok PallPack AS i 2000.

– Men noen ganger er kundens leveranse viktigere enn grillmaten hjemme, og i dag ble det sånn, forteller Tore, før han legger til at resten av ITO-gjengen på Tyristrand har stått på hardt i lang tid og så absolutt har fortjent helgefri.

– Samtidig har vi lovt disse ståldelene ferdig til Splitkon som en hastejobb, så da var det ingen vei utenom et «kveldsskift» her på meg. Metalloverflatene skal behandles etter korrosjonsklasse C5, noe som krever grundig vask og forbehandling, forklarer produksjonssjefen mens det drypper vann av både ståldeler og arbeidsklær.

Så da blir det midnatt før sistemann kan slukke lyset i kveld? – Forhåpentligvis litt før det, men det krever alltid fleksibilitet å være en lokal produksjonsbedrift som snur seg raskt. Det er også en av grunnene til at vi har mange lojale kunder, både lokalt og lenger unna. Her skjærer, freser, borer, sveiser og rustbehandler vi, pluss mye mer, forteller Tore.

Og leverer som avtalt, selv om fredagskvelden ryker, legger vi til…

Senkveld på Tyristrand. Det betyr rengjøring av ståldeler i korrosjonsklasse C5. Korrosjonsklassene C1-C5 er et system for å inndele stålmaterialer etter korrosjonsbestandighet. Klassifiseringen skjer etter ISO 9223, der klasse C5 er den høyeste klassen, beregnet på syrefaste materialer som skal brukes i utendørsmiljøer med mye fukt, salt, forurensning eller andre typer aggressiv påvirkning.
Travle tider for ITO Produksjon. Da hender det at fredagskvelden ryker til fordel for kundeleveranser.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere