Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Matproduksjon for fremtiden hos Mills

I over 90 år er det produsert Delikat salater i Drammen, og med nybygget i full drift tyder alt på en lys fremtid for påleggsalater og andre fristelser fra Mills i Drammen.

Av: ITO marked 3. mai 2023 Matindustri

Stadig nye produkter

Mills fornyer hele tiden utvalget av salater og andre produkter, og har de siste årene investert rundt 200 millioner kroner i nytt logistikk- og produksjonsbygg i Drammen. Nå har det meste vært i drift siden januar, og vi tok turen innom for å se at ITO-løsningene fungerer etter forventningene. Det kan prosjektingeniør Leif Magne Nilsen bekrefte.

– Så langt er vi godt fornøyd med de tekniske løsningene fra ITO, både i kald og varm sone, forsikrer han.

I den kalde sonen er det greit å ha jakka på, der er temperaturen fra 2 til 4 grader, og der lagres både råvarer og ferdige produkter. I den varme sonen lagres emballasje og tørrprodukter, og ITO-transportørene flytter paller med varer mellom sonene og mellom etasjene i en skreddersydd pallheis.

Anlegget er stort, med 3500 kvadratmeter bare for matproduksjon. Både Delikat salater, Mills leverposteier og andre fristende matprodukter har tatt markedsandeler de siste årene, så anlegget er bygget for vekst og ikke for å flytte produksjonen av andre Mills-produkter hit.

Prosjektingeniør Leif Magne Nilsen konstaterer at ITO-transportørene fungerer som de skal.

Stiftet allerede i 1885

Mills er en av Norges eldste industribedrifter, etablert som Agra Margarinfabrik så tidlig som i 1885. I 1970 ble Delikat Fabrikker AS en del av Mills, med produksjon i Drammen. Fremdeles er kjente varianter som rekesalat og italiensk salat viktige produkter, mens det hele tiden utvikles og produseres nye matprodukter. Naturlig nok står bærekraft høyt på agendaen, likeledes større bruk av plantebaserte råvarer. Mills er fremdeles familieeid og fortsatt er hovedkontoret på samme adresse i Oslo som Agra Margarinfabrik ble stiftet for 138 år siden.

Hos ITO PallPack liker vi selskaper med lange industritradisjoner, og vi er stolte over å få være med på veien videre for Mills, ved anleggene i både Drammen og i Fredrikstad.

Transportørene flytter paller med matvarer og emballasje mellom kald og varm sone.
I ekspedisjonen vikles utgående paller med strekkfilm i en PallPack strekkfilmmaskin.
Mills Laksepålegg på glass klare for distribusjon til butikkene.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere