Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Montasje GROSSO pågår hos ASKO

Akkurat nå utvides ASKOs Miljøstasjon med et helautomatisk lager fra vår italienske samarbeidspartner Eurofork. Kommunikasjonen går på tre språk i tre reolhøyder, men det hersker likevel en betryggende ro og orden i arbeidet.

Av: ITO marked 4. september 2023 Kundeinstallasjoner

Bygger pallelager for å utnytte takhøyden

I disse dager går samtalene på norsk, engelsk og italiensk inne i pallelageret til ASKO. Montasjeteamet der består av fire montører fra italienske Rosss i samarbeid med en av våre egne utemontører pluss Jonatan Lie Aksnes og Bent Mæhre som henholdsvis prosjektleder og prosjektselger. Montasjeteamet har montert mange tilsvarende anlegg, og har estimert 20 dagers arbeid før reoler, shuttles og øvrig teknologi er klare for testkjøring. Vi besøkte ASKO-lageret i dag for å sjekke status, ta noen bilder og gjøre en liten time-lapse video, og fikk oppleve hvordan fem montører med to flyttbare heiser fikk på plass stadig nye reoler og hyller.

Utvidelse av Miljøstasjonen

Miljøstasjonen ved ASKOs lager har vært i drift i et par år allerede, der skannes, kategoriseres og sorteres brukte tompaller og kasser i et anlegg med kameraer, avansert analyseprogramvare, industriroboter og baner. Målsettingen med å utvide med helautomatisk shuttle-lager er blant annet å få bedre utnyttelse av takhøyden for egen lagring av paller og kasser, og dermed også redusere behovet for ekstern transport.

Akkurat nå bygges et helautomatisk pallelager hos ASKO på Kalbakken.

Flere rapporter kommer

Vi vil følge spent med på denne montasjen de neste ukene, og kommer tilbake med flere «rapporter» fra det som er vår første norske installasjon med Euroforks lager- og shuttleløsninger. Med løsninger der shuttle og satelitt arbeider uavhengig av hverandre, har Eurofork utviklet unik teknologi som har oppnådd bred anerkjennelse i mange land. Og nå er altså montasjeteamet for første gang i Norge.

Vi er ikke så stødig i italiensk, men vi forsto hva de mente da teamet betegnet det hele som GROSSO!

Vi gjorde ingen forsøk på å telle antallet stålkonstruksjoner som til sammen blir automatisk shuttlelager i direkte tilknytning til Miljøstasjonen.
Det nye pallelageret blir en naturlig forlengelse av Miljøstasjonen med automatisk pallsortering.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere