Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Møt neste generasjon ITO-arbeidere

Ekstra artig er det når læreguttene fortsetter hos oss etter at fagbrevet er i boks.

Av: ITO marked 7. juni 2024 ITO Produksjon

Fra læretid til fullbefarne mekanikere

Den nye generasjonen ITO-medarbeidere har stilt med nyvasket ITO-trøye på jobb hver dag gjennom to års læretid. De har vokst opp på Ringerike, gått yrkesfag på Hønefoss, og hjemme har de gjerne en sprek motorsykkel eller en ikke fullt så sprek Volvo 240. Møt Emil, Anders, Alexander og Eirik – de har fagbrev i lomma, vet hvordan en momentnøkkel fungerer og har aldri vært redde for å få smøreolje på hendene.

To år på yrkesskolen og to år læretid

Første gangen ungguttene møtte opp i Skjærdalen 37, var det etter to år på yrkesskolen. Ja, for det er i hovedsak gutter, selv om vi gjerne skulle ønsket oss flere jenter inn i miljøet vårt. Da var de klare for to års praksisperiode for å få fagbrev som industrimekaniker. Hos ITO Produksjon har de fått stadig mer avanserte oppgaver, og bygget transportører, pallvekslere, elutløsere, strekkfilmmaskiner, elektroskap og mye annet. Boret, gjenget, sveiset, skrudd og montert. Kjent på både mestring og frustrasjon, men alltid kommet tilbake neste dag. Fått kolleger som blir venner, lært seg humoren til gamlekara, og erfart hvor hvert eneste verktøy og komponent har sin faste plass.

Valgte å bli værende

Så er det ikke alltid sånn at vi kan tilby fast jobb etter læretid, og det er heller ikke meningen at lærebedriften alltid skal bli fremtidig arbeidsgiver. Men med disse 4 unggutta var vi ikke i tvil om at vi gjerne ville ha dem med på laget. Så da fagbrevet var i boks og de fikk tilbud om ansettelse, så valgte de å bli værende. Det setter vi utrolig stor pris på, for hos ITO Produksjon har vi ambisjoner om å produsere egne løsninger også i fremtiden. Da blir den nye generasjonen produksjonsmedarbeidere helt avgjørende.

Alexander Nordengen, 21 år, bor sammen med samboer på Fegri. Fagbrev som industrimekaniker i 2023, deretter fast ansatt. Jobber mye med bygging og montasje av strekkfilmmaskiner, her med klargjøring av en ny PallPack 8000.
Emil Gulliksen, 21 år, fagbrev som industrimekaniker i 2023. Siden det vært fast ansatt ved ITO Produksjon, med bygging og montasje av baner, elutløsere, vinkelvekslere med mer. Bor på familiens småbruk på Nakkerud, er storebroren til Anders og trår til når lillebror havarerer motorsykkelen i Sverige og må hentes hjem...
Eirik Solberg, 25 år. Fagbrev som industrimekaniker, etter hvert "omskolert" til elektroavdelingen vår, hvor han bygger elektroskap og samtidig tar fagbrev innenfor elektro. Bor på Sokna og har allerede vært i ITO-teamet i 5 år.
Anders Gulliksen, 20 år, avlegger fagprøve som industrimekaniker i disse dager, blir etter det en fast del av ITO-teamet. Er broren til Emil, bor på familiegården på Nakkerud, der brødrene har mange prosjekter med biler og motorsykler.
Det gode arbeidsmiljøet er en av årsakene til at ungdommene blir værende hos ITO Produksjon. Her har Eirik, Emil og Anders kaffepause i sola sammen med "veteranen" Ole Jakob Volden.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere