Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Nytt kapittel i ærverdig kaffehistorie

Det er nesten så man kjenner aromaen fra god kaffe når man ser den velkjente bygningen til Joh. Johannson Kaffe på Filipstad. Her er det produsert velsmakende kaffe i mer enn 60 år, men snart skrives et nytt kapittel i dette norske kaffeeventyret. Det er det all grunn til å få med seg.

Av: ITO marked 27. november 2018 Arrangementer, Kundeinstallasjoner
Snart er det slutt på kaffeproduksjonen på Filipstad. Den gode nyheten er at Evergood og de andre kjente merkene flytter til landets mest miljøvennlige industribygg i Vestby. Planene får du på ITO Teknologidager 21. mars på Gardermoen.

Kaffebønner fra utvalgte kaffeprodusenter i blant annet Colombia, Brasil og Kenya blir til kjente og kjære merkevarer som Ali, Evergood, Green World, Farmers med flere på Filipstad. Når Joh. Johannson Kaffe AS flytter inn i sitt nye produksjonsanlegg i Vestby i 2020, ligger alt til rette for at et av verdens mest kaffedrikkende folkeslag får enda bedre produkter, fremstilt i det som kanskje blir Norges mest automatiserte industrianlegg for næringsmiddelproduksjon. Og utvilsomt det mest miljøvennlige, i et klimanøytralt industribygg bygget i trematerialer, der bekledning med solcellepaneler og bruk av varmegjenvinning er løftet til nye nivåer. Ambisjonen er intet mindre enn at den nye ”kaffefabrikken” skal sertifiseres som BREEAM Excellent, i såfall som det første industribygg i Norge.

Prosjektleder Dan Österberg kan love at kaffen vil smake minst like godt som i dag, og at det blir mer effektivt og mer miljøvennlig å produsere den.

– Det nye produksjonssenteret i Vestby får automatisert kranlager, AGV-er (førerløse trucker), de beste pakkemaskinene, robotpalletering og selvsagt gjennomført bruk av sensorteknologi og andre løsninger som er integrert med produksjons- og logistikksystemene våre. Både bygninger og tekniske løsninger er designet for kaffeproduksjon, tilpasset dagens volumer på 12.000 tonn kaffe i året, og muligheter for vekst. Ingen tvil om at vi gleder oss til å samarbeide med ITO om gjennomføringen på lager- og logistikksiden, sier han.

ITO blir hovedleverandør av internlogistikk for Joh. Johannsons nye hovedkontor og produksjonssenter i Vestby, med ansvar for levering av blant annet kranlager, wrap around pakkemaskiner, robotpalletering, pallevikling, transportbaner med mer. Dan Österberg forteller mer om beslutninger og planer hos Joh. Johannson Kaffe under ITO Teknologidager i mars 2019.

Prosjektleder Dan Österberg forteller om store kaffeplaner på ITO Teknologidager i mars 2019.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere