Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Opp og ned er like langt hos TOOLS

Noen steder skal varer opp en etasje, og andre steder skal de ned. Hos TOOLS (Alligo) skal de både opp og ned, og det skjer i en skreddersydd, helautomatisk ITO-løsning.

Av: ITO marked 14. mars 2024 Kundeinstallasjoner, Lager og logistikk

Sikker løsning på kjent problemstilling

Varetransport mellom etasjer er en kjent problemstilling for mange. Slik var det også hos Alligo, der profilklær typisk skal fraktes opp til profilavdelingen for brodering, før de samme varene skal ned til lageret igjen for ekspedering. I samarbeid med ITO PallPack fant de en driftssikker løsning for dette.

Anlegget transporteres bakker med profilklær fra lageretasjen og opp til profilavdelingen.

Samlet all logistikk i Vestby

Merkevaren er Tools, der de både direkte og gjennom 56 butikker selger verktøy og arbeidsklær til profesjonelle og privatpersoner. I desember 2023 ble all varehåndtering samlet i et splitter nytt logistikksenter i Vestby, der ITO PallPack ble valgt som leverandør av den tekniske løsningen for transport og buffring av profilvarer mellom lageretasjen og profilavdelingen.

– ITO Pallpack leverte det beste tilbudet, utfra kapasitet, pris og leveringsdyktighet, forteller driftssjef Vegard Löwe, når vi svinger innom Alligo for å se nærmere på installasjonen. Den er skreddersydd for interntransport av tekstilprodukter i plastbakker, en og en eller stablet i høyde opptil 1 meter (5 bakker).

Baner og heiser er sensorstyrt og starter og stopper automatisk.

Høysesongen står for døra

– Nå håndterer vi typisk 20-30 ordrer daglig via denne løsningen, men høysesongen står for døra og da blir det ganske mye mer, forteller Rebekka Bakken, teamleder i Profilavdelingen, mens de automatiske broderingsmaskinene jobber med å sy en velkjent firmalogo fra bilbransjen på mørkeblå fleecegensere.

– Kundene våre liker at broderingen skjer her i eget hus, det er et område hvor vi skiller oss fra mange andre, forteller Rebekka.

Og vi hos ITO PallPack liker at vi også får ta del i veksten hos Tools!

Varetransport mellom etasjer er en velkjent problemstilling, og mange ønsker å frigjøre seg fra tradisjonell vareheis. Denne heisen hos Alligo transporterer bakker med profilklær opp og ned.
Opp og ned med profilklær i lageret til Alligo. Høyre bane er for transport opp, mens den venstre er for varer som kommer tilbake. Heisen kan håndtere bakker en og en eller opptil 5 stablet på hverandre.
Bakke med varer på vei inn til profilavdelingen. Luken mot lageretasjen åpnes og lukkes automatisk.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere