Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Robotpalletering – en «nobrainer» for bedre automatisering

Palletering med robot blir en suksess, uansett hvordan du snur og vender på det. Det er lønnsomt fra første pall, og du får frigjort medarbeiderne til mer spennende oppgaver.

Av: ITO marked 29. august 2023 Robotpalletering

Jobber gjerne 24/7

Hvis bedriften din har medarbeidere som står og stabler esker, sekker eller andre produkter på pall, kan vi tipse om et klart automatiseringspotensial i bedriften. Overlater du palleteringen til en robot, får du en mer lønnsom palleteringsprosess og du kan øke volumene, om det er ønskelig. Samtidig kan du frigjøre medarbeiderne til mer spennende oppgaver.

En robot, flere linjer

Palletering er monotont og repetitivt arbeid, og derfor spesielt velegnet for å utføres med robot. Samme robot kan håndtere flere produksjonslinjer, den henter nye tompaller fra pallmagasinet ditt, og den arbeider gjerne i kjølerom/kald sone. Vi programmerer roboten til dine behov, tilpasser griperne og testkjører med dine produkter ved vårt produksjonsanlegg før alt installeres hos deg. Dermed får du en løsning som raskt er i full drift. Nedenfor viser vi noen av våre mange anlegg med robotpalletering. Ta kontakt med oss, så er du snart på et høyere automatiseringsnivå.

Industrirobot som arbeider kontinuerlig i kjølerom (fra ITO-anlegg hos Hoff).
Roboten henter ny pall fra pallmagasinet og fyller pallen med nye varer.
Pick and place robotpakking. bilde
Tegning av enkel palleteringsløsning med 1 robot. Den henter tompaller fra den ene banen og fyller pallen med esker fra den andre banen. Slike anlegg har vi levert mange av, der vi står ansvarlig for hele installasjonen, inkludert serviceavtale.
Robotpalletering hos Nortura. bilde
Automatisert linje for palletering og vikling, hos Nortura på Rudshøgda. To pakkelinjer fører frem til samme palleteringsrobot (bak). Full pall går på bane til strekkfilmmaskinen for vikling og merking, før den hentes av truck.
Robotpalletering hos Orkla Foods. bilde
Robotpalletering brukes mye i matindustrien, der varene gjerne er pakket i esker, og det ofte arbeides i kald sone. Her fra ITO-anlegg hos Orkla Foods.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere