Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Rødt og blått ved Postens Østlandsterminal

Vi startet fredagen med en rundtur i sorteringsløsninger ved Postens Østlandsterminal. Der har vi vært mange ganger de siste 15 årene, og vi kjenner alltid på en følelse av stolthet når vi ser den blå ITO-fargen mot Postens velkjente rødfarge.

Av: ITO marked 24. april 2024 Kundeinstallasjoner

15 år i samarbeid med Posten

Det er snart gått 15 år siden Postens Østlandsterminal åpnet i januar 2010, som et av fastlands-Norges største industrianlegg noen sinne. Vi i ITO PallPack var stolte den gangen over å få være leverandør av skreddersydde transportører og annen teknologi til Posten, og vi har fått være med på flere utvidelser senere.

Vi setter alltid pris på å få besøke anlegget på Lørenskog, der vi synes den blå ITO-fargen passer perfekt til Postens velkjente rødfarge. En slik mulighet bød seg sist uke, da vi fikk være med Jonas Formo Amundsen på en rundtur i nye og eldre sorteringsløsninger ved terminalen. Utviklingen har i mange år vært at andelen brev reduseres, mens andelen pakker øker. Det siste som følge av økende netthandel fra både inn- og utland. Postens oppgave er å tilpasse seg utviklingen, og det har de klart imponerende godt. For hvem ville trodd for en generasjon siden at Posten ikke bare skulle levere pakker og brev, men også hente dem hos avsenderen? Eller at du kunne kjøpe porto fra telefonen din og bare skrive kryptiske bokstaver istedet for navn og adresse på pakken?

Så takk til Jonas, som tok oss med på en veldig interessant omvisning. Og på den lille timen vi var innom, rakk Posten faktisk å sortere omlag 300.000 brev og 20.000 pakker. Ikke rart vi lar oss imponere.

"Morgentrim" på Lørenskog. Oddbjørn Holseth og Jens Gjerlaug fra ITO PallPack fikk rundtur ved Postens Østlandsterminal med Jonas Formo Amundsen (bakerst). Her ser vi på noen av de nyeste ITO-løsningene, for mottak av innkommende pakker adressert med "bokstavkoder" istedenfor tradisjonell adresseinformasjon.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere