Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Snart klar for fagbrev

Etter to års læretid hos ITO Produksjon er Emil Gulliksen snart klar for fagbrev som industrimekaniker. Drømmen er eget mekanisk verksted hjemme på småbruket.

Av: ITO marked 6. juni 2023 ITO Produksjon

Mange års samarbeid med yrkesskolen

For tiden er det tre lærlinger hos ITO Produksjon på Tyristrand. Samarbeidet med yrkesskolen på Hønefoss har pågått gjennom en årrekke, så det er mange industrimekanikere som har hatt læretiden blant PallPack-maskiner og transportører ved den unike produksjonsbedriften vår. Emil er altså en av dem, og han har gledet seg til hver eneste arbeidsdag sammen med kollegene her.

– Det har vært lærerikt og en veldig fin tid. Det beste her er at jeg får jobbet med ulike oppgaver, det er sveising, dreiing, montering og mye annet. Miljøet er godt, og jeg og de to andre lærlingene har hele tiden fått god veiledning og hjelp, forteller Emil mens han fester boltene til en vinkelveksler, en komponent som endrer pallretningen i automatiske transportlinjer.

Emil Gulliksen har alltid vært interessert i å skru, og hjemme på familiens småbruk på Nakkerud (mellom Tyristrand og Vikersund) har han blant annet to traktorer og to biler. Drømmen er å ha eget verksted der etter hvert.

– Det hadde vært artig, men først har jeg lyst til å jobbe som industrimekaniker i et større miljø, sier han. ITO PallPack leverer også faste driftstjenester til Kistefos museum på Jevnaker, og lærlingene deltar også i dette arbeidet. – Der har vi utført mye forskjellig vedlikehold, og jeg hadde ikke sett for meg at jeg noen gang skulle polere skulpturer. Sånn er det her i ITO Produksjon, vi får erfaring med alle typer oppgaver, sier en kommende industrimekaniker som gleder seg både til sommerferie og til fagbrev.

For tiden er det tre lærlinger hos ITO Produksjon på Tyristrand. Emil Gulliksen er snart klar for fagbrev som industrimekaniker etter først to år på yrkesskolen […] »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere