Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Snart klart for å løfte inn pall-shuttles hos ASKO

Neste uke ankommer pallshuttles fra Eurofork hit til ASKOs lager på Kalbakken i Oslo. De veier 1,2 tonn per stykk, så det er store løft som planlegges.

Av: ITO marked 21. september 2023 Kundeinstallasjoner, MIljøstasjon

Planlegger store løft

ITO-prosjektleder Jonatan Lie Aksnes følger opp våre egne montører i arbeidet med å installere pallvekslere i anlegget som nå virkelig begynner å ta form. Samtidig har han med seg driftsleder Bjørn Sperstad fra Nordic Crane Kynningsrud på befaring i dag. Det må nemlig skikkelig løftekapasitet til når helautomatiske pall-shuttles snart skal på plass i det nye pallelageret på Kalbakken.

– Ja, de veier 1,2 tonn per stykk, og det skal monteres én pall-shuttle med satelitt for hver reolhøyde. Da er det greit å få bistand fra noen som er vant til store løft, sier Jonatan mens han og Bjørn måler høyder og diskuterer ulike løftekraner og fremgangsmåter.

Store løft blir denne installasjonen også for ASKOs del, i form av mer effektiv lagring og mindre ekstern transport av tompaller. De siste ukene har det vært hektisk aktivitet med montasje av reoler, trapper, baner og mye annet i anlegget. Akkurat nå arbeider to ITO-montører med montering av pallvekslere, og når pall-shuttlene etter hvert kommer på plass, begynner vi å nærme oss testkjøring. Det kommer vi selvsagt tilbake til, for dette er en installasjon som vi er stolt av, og som mange er interessert i. Miljøstasjonen med automatisk sortering og kvalitetssjekk av paller og kasser har vært i drift i et par år, nå utvides løsninger med helautomatisk lager.

To ITO-montører i gang med montering av pallvekslere. Vekslerne benytter kjededrift den ene veien og valser den andre, slik at pallen automatisk endrer retning 90 grader. Pallvekslerne produseres hos ITO Produksjon på Tyristrand.
Dette blir et flott anlegg, sier ITOs prosjektleder Jonatan Lie Aksnes. Her i ferd med å måle ut høyder for å planlegge innheising av pall-shuttles i kommende uke.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere