Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Klesvask det står respekt av

Vi har konstruert og levert automatiske sorteringsanlegg til mange bransjer og produkter, og nå også for en av de store aktørene innenfor tekstilvask. Svenske Textilia mottar, vasker og leverer 15.000 plagg hver dag, det er en klesvask de færreste av oss kan matche…

Av: ITO marked 17. august 2023 Kundeinstallasjoner
Dette er et anlegg vi liker godt, hos Textilia i Karlskrona i Sverige. De utfører tekstilvask for helseforetak og andre kunder, og har en omfattende logistikk knyttet til inn- og utlevering av tekstiler. Hvert eneste plagg merkes med RFID-brikke for å sikre så høy automatiseringsgrad som mulig i håndteringen. RFID-registrering gjør at sorteringsanlegget kan sende rene og leveringsklare tekstiler sorteres i bane til rett kunde. Daglig håndterer Textilia rundt 15.000 plagg, og høy automatiseringsgrad er avgjørende for å håndtere så store volumer.

Skanning og sortering av nyvaskede klær

– Det handler både om sikkerhet og hastighet, i tillegg til at arbeidsdagen for operatørene er mye bedre enn før, uttaler Tommy Hedström, sjef for Textilia AB i svenske Karlskrona.

Da snakker han om selskapets store investering for sortering i år, et automatisk ITO-anlegg for transport og sortering av nyvaskede klær. Ved hjelp av RFID-merking og automatisk sortering går ingenting til lager, alt går direkte ut til kundene igjen. Og kundene, det er først og fremst sykehus, hoteller og restauranter over hele Sverige. Textilia er en stor aktør i dette markedet, med avdelinger i blant annet Boden, Malmö, Göteborg og Rimbo. Det nye ITO-anlegget er i drift i Karlskrona, der de altså håndterer 15.000 plagg hver dag. Tommy Hedström forteller at de har et mål om å berøre hvert plagg så få ganger som mulig i prosessen.

– Vi mottar klær fra kundene hver eneste dag. Målsettingen er at hvert plagg skal mottas, vaskes og leveres tilbake i samme arbeidsflyt, uten mellomlagring. Etter at klærne er vasket, blir de nå automatisk sortert ved skanning av RFID-brikke ut på sorteringsbane for hver kunde. Det gir oss full kontroll og er nødvendig for at vi kan levere eksakt samme plagg som vi har mottatt, forteller han.

Klesvask er også logistikk! Ihvertfall når man vasker og håndterer 15.000 plagg daglig. Hvert plagg mottas, merkes, vaskes, skannes, sorteres og leveres i samme arbeidsflyt.

«Jättevinst» for Textilia

For operatørene har arbeidsdagen blitt bedre enn tidligere. Textilias erfaring er at pakkingen ved sorteringsbåndet går tre ganger raskere enn tidligere. Det betyr i praksis at operatøren kan utføre andre oppgaver i et kvarter, og så pakke det som er på sorteringsbåndet på 5 minutter. Og det liker selvsagt plassjefen i Karlskrona!

– Det betyr en «jättevinst» for oss, fordi operatørene også kan utføre andre oppgaver. Denne løsningen har gitt et langt bedre arbeidsmiljø for operatørene våre, kommer det med et stort smil fra Tommy Hedström  i Karlskrona.

ITO PallPack i Norge og Sverige har konstruert og levert transportører, skanning og sorteringsanlegg til Textilia. Ta kontakt med oss hvis du ønsker mer effetiv sortering!

ITO-anlegget hos Textilia består av baner, skanning og sortering.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere