Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Stadig flere velger automatisk palletering

Stadig flere av kundene våre satser på teknologi for mer effektiv palletering av varer. Med bruk av robot til palletering er det både økonomiske og HMS-messige gevinster å hente.

Av: ITO marked 1. desember 2021 Palletering

Mye å spare på gjentagende operasjoner
Når vi spør kundene våre hvor mye de sparer på at varene automatisk stables på pall før utsendelse, er svaret oftest «Mye». Det forstår vi, for mange palleterer flere hundre paller daglig, i en operasjon som i de fleste tilfeller er gjentagende, og da er det både enkelt og lønnsomt å overlate den til en industrirobot. Anleggene inkluderer gjerne pallmagasin, transportbaner, strekkfilming (vikling) og mye annet også, med robotpalletering som en selvsagt del.

Roboten jobber kontinerlig med repeterende oppgaver, slik at ansatte kan frigjøres til andre og mer spennende oppgaver.

Gir også HMS-gevinster
Mange av kundene med robotpalletering befinner seg i matindustrien, der de pakker D-pak med varer direkte til grossist eller utsalgssted. Arbeidet er gjerne fysisk krevende med fare for belastningsskader, i tillegg til at denne operasjonen i mange tilfeller foregår i kjølerom. Derfor er innføring av robotpalletering et område som ofte gir HMS-gevinster, i tillegg til god lønnsomhet. De siste årene har vi levert robotpalletering til et bredt spekter av kunder, som Joh Kaffe, Nortura, Sørlandschips, Jotun, Alna, Orkla Foods, Hoff og mange flere. Noen av dem finner du her.

ITO-anlegg hos Nortura. bilde
Palletering av D-pak med bacon i kjølerom hos Nortura.
Installasjon av palleteringsløsning hos Jotun.
Roboten henter ny pall fra pallmagasinet og fyller pallen med nye varer.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere