Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Store ting skjer hos Mills i Drammen

Den nye produksjonshallen til Mills i Drammen skal settes i drift til høsten, men ITO-løsningene der er allerede installert og testkjørt.

Av: ITO marked 16. februar 2022 Kundeinstallasjoner

Driftsstart i uke 40 

Ingen tvil om at Mills satser for fullt på matproduksjon i Drammen, for de siste to årene er fabrikken deres utvidet med et gigantisk nybygg. Logistikkdelen for råvarer og ferdigvarer, emballasjelager og ekspedisjon er allerede satt i drift, mens den 3500 kvadratmeter store etasjen for matproduksjon først skal settes i drift fra uke 40. Det er med andre ord et halvår frem, men vi ble like gjerne med prosjektingeniør Leif Magne Nilsen på en rundtur i de nye fasilitetene nå. Der er ITO-løsningene solid på plass, antagelig blankere i lakken enn de noen gang kommer til å være senere. 

I logistikkdelen skiller en vegg mellom kald og varm sone. På den kjølige siden er det høytlager for råvarer og ferdigvarer. På den andre siden er det et imponerende emballasjelager for alt fra kartonger til glass. Leif Magne forteller at ITO-installasjonen består av palltransportører fra begge soner, med en kraftig pallheis mellom lager- og produksjonsetasjen, og tilsvarende pallrotering og palltransportører i produksjonsetasjen.

– Det hele er testkjørt for de ulike palltypene som skal benyttes her, så vi er trygge på at det vil fungere slik vi har beskrevet i kravspesifikasjonen, forteller han. 

Mot slutten av 2022 blir Delikat-salaten din produsert her, men foreløpig er det tomt i produksjonshallen på plan 3 i den nye logistikk- og produksjonsdelen.
Her blir det effektiv transport av paller mellom etasjene. Foreløpig er ITO-heisene blanke i lakken, men alt er testkjørt.

Sterke markedsandeler 

Det nye lageret har 4000 pallplasser, og de nye reolene skinner mot oss der vi tar turen forbi råvarer som lever, grønnsaker og fisk fra ulike produsenter. Den nye pallheisen fra ITO PallPack står foreløpig i ro, så vi kan velge mellom personheisen eller trappa opp til produksjonshallen på plan 3. Der er det tomt, men i løpet av det neste halvåret blir det omgjort til et topp moderne produksjonsanlegg for Delikat salater, Mills leverpostei og andre favoritter til matbordet. “Matglede siden 1885” kan vi lese på nettsidene til Mills, og i Drammen strekker historien seg tilbake til etableringen av Delikat Fabrikker i 1931. Merkevaren Delikat lever antagelig sterkere enn noen gang, med en markedsandel som faktisk doblet seg fra 2010 til 2020, fra 30 til 60 prosent. Økte volumer skapte behov for utvidelser både i produksjon og logistikk, og var utslagsgivende for at Mills satset på utvidelser ved anlegget i Drammen. Bærekraft har vært en annen drivkraft, og i 2021 kuttet selskapet ikke mindre enn 92 prosent av klimautslippene sine, og klimakompenserte for de øvrige.  

Palltransportører og pallheiser i kald sone, der både råvarer og ferdigvarer lagres. Døra i veggen skilller mellom de to sonene, og palltransportørene dekker begge soner.

Tenker langsiktig 

Mills er blant mange matprodusenter som tenker langsiktig og gjør investeringer i konkurransedyktig og bærekraftig produksjon. Hos ITO PallPack er vi stolte over å få ta del i noen av disse historiene, og mange års samarbeid med Mills var en viktig årsak til at vi ble valgt som leverandør av palltransportører og pallheis ved det nye anlegget i Drammen. 

– Vi kjenner ITO PallPack godt fra tidligere, og vet at de både har velfungerende teknologi og dyktige folk på montasje og service. Derfor er vi trygge på at dette vil fungere helt utmerket, sier Leif Magne Nilsen, i det vi takker for innblikket i det som blir et flott og fremtidsrettet anlegg, og samtidig passer på å avtale en gjenvisitt om et års tid. Da regner vi med at både produksjon og logistikk går for fullt her.

Bedre ekspedisjon. Mer effektiv logistikk og ekspedisjon har stått sentralt. Logistikkdelen av nybygget er allerede i drift.
Prosjektingeniør Leif Magne Nilsen hos Mills har allerede testkjørt ITO-løsningene. Her på emballasjesiden (den varme siden) av lageret.
Storsatsning i Drammen. Nybygget er det store, grå bakerst.

Ønsker du å vite mer?

Bestill vårt jevnlige nyhetsbrev om aktuell teknologi og hvordan den benyttes hos kundene våre.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere