Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Imponerende varehåndtering i Lettbutikks logistikksenter

Logistikksenteret hos Lettbutikk i Enebakk er rett og slett strøkent. Og når et skinnende blankt ITO-anlegg nettopp er driftssatt og klart for Black Week og julesalget, syntes ITO-salgssjef Bent Mæhre det var på sin plass med en liten markering hos kunden.

Av: ITO marked 17. november 2023 Kundeinstallasjoner, Lager og logistikk

Investeringer i takt med 3PL-vekst

Lettbutikk har hatt stor suksess med tredjepartslogistikk gjennom flere år, spesielt etter at de satset sterkere på B2C-markedet. I fjor nådde de rundt 100 millioner kroner i omsetning i fjor, og i år blir det ytterligere økning, noe som også krever mer automasjon og mer effektiv varehåndtering. Fjorårets store investering var i nytt robotlager for småvarer; et Autostore-anlegg som ble ferdigstilt før høstsalget tok av. I år er varehåndteringen utvidet med automatiske baner fra pakkebordene og frem til de ulike speditørenes varekontainere. Nyinvesteringen er prosjektert og ferdigstilt gjennom sommeren og høsten, og nå klar for årets mest travle periode. Spesifikt består det av eskebaner, spiralheis og sorteringsanlegg som sorterer hver ordre automatisk til speditør, basert på strekkodeskanning. Warehouse Manager Tor Christian Holmesland ser at de siste to årenes investeringer muliggjør videre vekst og sørger for at de rundt 40 kundene får effektiv logistikk og smidig varelevering.

– Vi håndterer et stort spekter av varetyper, rundt 50/50 fordelt mellom småvarer i robotanlegget og i pallelageret. De fleste ordrene sendes med Bring, PostNord eller Helthjem, og anlegget fra ITO PallPack sparer oss for mye manuelt arbeid i håndtering og sortering mot speditør, forteller Tor Christian når vi besøker logistikksenteret i Enebakk sammen med ITO-salgssjef Bent Mæhre. Bent benytter anledningen til å overrekke en plansje som viser anlegget og takker for tilliten, og vi får samtidig se hele logistikksenteret i full drift. Eller kanskje er «halv drift» mer presist, for det er litt «stille før stormen» nå i uka før Black Week, der Tor Christian forventer en dobling fra 1800 ordrer om dagen.

– Det blir full fart frem til jul nå, men vi har også god kapasitet til å vokse med de to siste årenes investeringer. Fremover har vi absolutt kapasitet til flere kunder som ønsker førsteklasses varehåndtering og levering, forsikrer han.

ITO-anlegg hos Lettbutikk i Enebakk, der de satser offensivt på tredjepartslogistikk. Spesifikt består ITO-løsningene av eskebaner, spiralheis og sorteringsanlegg som sorterer hver ordre automatisk til speditør, basert på strekkodeskanning (kameraet er plassert i det sorte "tårnet"), dataene kan overføres til andre systemer og også brukes til dokumentasjon, sporing, statistikk med mer.

Tilfører logistikk, pluss litt til

På vår runde observerer vi ordrer i esker og poser med klesprodukter fra Holzweiler, komplette ski/skopakker fra Alfa Sko og mye sportsutstyr fra Birk Sport, pluss mange andre retailere. Og vi forstår at dette er en 3PL-leverandør som alltid er på jakt etter gode samarbeidsløsninger for kundene.

– Da Alfa Sko ønsket å levere komplette pakker med skistøvler, ski og bindinger, ansatte vi like godt en logistikkmedarbeider med høy kompetanse på klargjøring og montering av ski og bindinger. Dermed kan vi sette sammen kundeklare skipakker her, og det satte selvsagt Alfa Sko stor pris på, forteller han.

Eskebaner og automatisk sortering rett fra robotlageret og til rett speditør.

Hva med ITO-samarbeidet gjennom dette året, har det gått som forventet?

– Ja, det vil jeg absolutt si. ITO PallPack er en teknologileverandør som forstår seg på logistikk, det er også Bent her et godt eksempel på. Løsningene holder høy teknisk standard, og de var dyktige til å tilpasse anlegget til takhøyder, arbeidsplasser og kjøregater underveis i prosjektet. Nylig mottok vi en oversikt over de mest aktuelle reservedelene med tanke på å ha en egen serviceorganisasjon i fremtiden, så vi ser at det er en organisasjon som følger opp på en god måte. Nå kommer den mest travle perioden, og vi er bedre forberedt enn noen gang, avslutter en fornøyd Warehouse Manager hos Lettbutikk.

Og fra ITO PallPacks side kan vi bare gjenta budskapet fra salgssjef Bent Mæhre: Gratulerer med et flott anlegg som bidrar til suksess i 3PL-markedet!

Banene bygges ved ITO Produksjon på Tyristrand, og sørger for effektiv vareflyt i høyden her ved Lettbutikks lager i Enebakk.
Tor Christian Holmesland (t.v.) setter pris på ITO-samarbeidet og forteller gjerne Bent Mæhre om fremtidige planer.
Rundt halvparten av ordrene kommer fra Autostore. Fra pakkebordene går de i spiralheis opp i høyden og direkte til sorteringsanlegget.
Imponerende logistikksenter, sertifisert etter BREEAM-NOR «Very Good».

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere