Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Mills investerer i robotpalletering

Mills i Fredrikstad gjennomfører et større automatiseringsprosjekt på pakkesiden, og har nettopp bestilt et ITO-anlegg med 3 nye roboter og automatisk strekkfilmmaskin.

Av: ITO marked 10. januar 2019 Nysalg
Foto: Mills

Mills AS i Fredrikstad gjennomfører omfattende oppgraderinger på pakkesiden av sine kjente produkter, og har i den sammenhengen bestilt et ITO-anlegg med tre industriroboter, automatisk strekkfilmmaskin og tilhørende transportbaner. Anlegget vil benyttes til palletering av D-pak med Mills majones i ulike varianter, et produkt som har vært tilgjengelig i butikkhyllene helt siden 1951. Prosjektansvarlig Per Johannessen forteller at de forventer forbedringer både når det gjelder fleksibilitet og driftssikkerhet ved palletering av varene.

– Dagens tekniske løsninger var utvilsomt modne for utskifting, og vi ønsket oss et moderne palleteringsanlegg med roboter som enkelt kan programmeres om til å håndtere nye produkter. Det nye anlegget kommer i drift i september og vil gi oss både høyere fleksibilitet og bedre driftssikkerhet. Denne investeringen er en del av et større automatiseringsprosjekt på pakkesiden som vi vil gjennomføre gjennom 8-10 måneder. Det er nødvendig for å sikre leveringsevnen og samtidig et bidrag til å styrke bedriftens konkurranseevne, opplyser Per Johannessen hos Mills. Fabrikken i Fredrikstad ble opprinnelig bygget for margarinproduksjon, men nå produseres også 8000 tonn majones og 2000 tonn kaviar i Fredrikstad.

Det er på tegnebordet det begynner. Her et ITO-anlegg med baner, roboter, strekkfilming og annen teknologi.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere