Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Svensk nettapotek tar sterk medisin

Dagens Logistik har besøkt det svenske nettapoteket Meds, der de tar «sterk medisin» for å automatisere pakking og ekspedering av ordrene.

Av: ITO marked 21. januar 2022 Kundeinstallasjoner

Netthandel av legemidler vokser kraftig, og det svenske nettapoteket Meds har, som de sier selv til Dagens Logistik, «startet sin automatiseringsreise». Det er en reise som inkluderer et komplett automatiseringsanlegg med blant annet eskereisere, pakkemaskiner, transportbaner, vareskanning og automatisk sorteringsanlegg. Vårt svenske søsterselskap Pallpack AB er valgt til leverandør og samarbeidspartner for teknologien, og Meds logistikksjef Marcus Ramstrand forteller til Dagens Logistik at dette er investeringer som vil gi store gevinster.

– Leveransene er det aller viktigste innenfor dette segmentet. Det koster litt mer å ha lager sentralt, men farmasivarer er relativt små av størrelse, og for oss er det verdt kostnaden for å kunne levere innenfor et par timer til hele Stockholm og innenfor samme dag til hele Midtre Sverige, forteller en fornøyd logistikksjef.

Investeringene i løsninger fra ITO PallPack gir oss en helt annen utleveringsprosess, som knapt kan sammenlignes med tidligere, sier en fornøyd Marcus Ramstrand i Meds.

Pakkemaskiner som skjærer ned eskeveggene

Meds har blant annet valgt to pakkemaskiner av typen Evo Cut fra Ranpak, der kantene på esken skjæres automatisk, slik at de kan standardisere på esketyper og redusere både volum og fyllmasse i forsendelsene. Det er ingen tvil om at det er vind i seilene for nettapoteket Meds, som for et år siden flyttet til nye lokaler med firedobbelt areal av tidligere, totalt 7300 kvadratmeter rett utenfor Stockholm. Selskapets omsetning vokste fra 85 til 229 millioner SEK fra 2019 til 2020, og selv om fjorårstallene ikke er klare ennå, er de klare på at veksten fortsatte i 2021.

– Med disse investeringene på plass får vi en helt annen utleveringsprosess, som knapt kan sammenlignes med tidligere. Den inneholder automatisk pakking, skanning og automatisk pakkesortering, samt ulike digitale funksjoner som gir oss bedre kontroll over alle prosesser. I sum vil det gi oss langt høyere leveransekvalitet, samtidig som det gir bedre støtte til kundeservice ved eventuelle returer og leveringsfeil, oppsummerer Meds logistikksjef Marcus Ramstrand til Dagens Logistik.

Hele artikkelen i Dagens Logistik kan du lese her.

 

Meds har suksess med netthandel av legemidler og andre apotekprodukter. Med ny teknologi fra PallPack AB oppnår de raskere levering og bedre kontroll.
Til Meds har PallPack AB levert to pakkemaskiner som automatisk skjærer ned veggene på emballasjen, slik at den er tilpasset innholdet. Det gir mindre volum og eliminerer behovet for fyllmasse. Foto: Ranpak

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere