Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Elektroskandia til nye høyder

Transportbanene hos Elektroskandia går høyt oppe under taket, som et bilde på at den ledende elektrogrossisten har bragt internlogistikken opp til nye høyder.
Elektroskandia anlegg. bilde

Utfordring

Oppnå automatisert internlogistikk fra AutoStore til ferdig leveranse.

Løsning

ITO-anlegg med hev/senk-stasjoner, transportbaner, stropping, spiralheiser, sorteringsanlegg.

Resultat

Mer effektiv internlogistikk hele veien.

Tenker utenfor boksen

Elektroskandia har som en av sine kjerneverdier å ”tenke utenfor boksen og hele tiden se etter nye metoder og løsninger”. Denne filosofien har gitt dem en av landets mest automatiserte og moderne løsninger for vareplukk og intern varehåndtering.

ITO har vært nær samarbeidspartner under utviklingen av det nye varehåndteringsanlegget hos Elektroskandia på Langhus, der ITO-anlegget sørger for effektiv vareflyt hele veien fra Autostore fra Element Logic og frem til ordrene er ferdig pakket, stroppet, merket og sortert.

pakkestasjon. bilde
Elektroskandia anlegg – ITO

Ledende elektrodistributør

Elektroskandia er en del av Rexel-gruppen, verdens ledende distributør av elektrisk utstyr. Her i landet har selskapet en ledende posisjon overfor e-verk, industri og elektroinstallatører, og i år har de gjort kraftige oppgraderinger med ny nettbutikk og – viktigst av alt – splitter nytt senter for lager og logistikk.

Når man kommer inn i det nye anlegget på Langhus, blir man imponert umiddelbart; tilsynelatende går alt rolig for seg i en jevn flyt, men faktum er at mellom 6 og 7000 ordrer håndteres hver dag, i et anlegg som er i drift fra 6 om morgenen til 21 om kvelden.

Fra vareplukk til sortering

Driftsleder Johan Stenhamre forteller om et nært samarbeid med ITO for å skreddersy anlegget. – ITO var kreative og proaktive i design og tilpasning av anlegget, eksempelvis med hev/senk-stasjonene der medarbeiderne fyller og merker hver vareeske. Effektive transportbaner i takhøyde, to spiralheiser og en integrert stroppemaskin sørger for sikker flyt frem til sorteringsanlegget, der vi sorterer varer etter postnummer og kunde, forteller driftslederen på Langhus.

ITO-anlegg hos Elektroskandia. bilde
Automatisk stropping er en del av den automatiske transportlinjen.

Lokal service og oppfølging

Ved flytting til nye lokaler var det ingen tvil om at den interne varehåndteringen skulle opp til høyeste effektiviseringsnivå. Johan Stenhamre forteller at de hadde mange idéer og samtaler med ulike leverandører. – Valget falt på ITO fordi de forsto behovet vårt godt, hadde erfaring med tilsvarende installasjoner og – ikke minst viktig – utfører service lokalt fra Oslo. Etter noen måneders drift ser vi klart at anlegget holder mål, sier han.

Pakkebord. bilde
Pakkebord – ITO

ITO-løsninger hos Elektroskandia:

Johan Stenhamre. bilde
Valget falt på ITO fordi de hadde erfaring med tilsvarende installasjoner og utfører service lokalt fra Oslo. Etter noen måneders drift ser vi klart at anlegget holder mål, sier Johan Stenhamre hos Elektroskandia.
ITO-anlegg hos Elektroskandia. bilde
ITO-anlegg hos Elektroskandia.

Ønsker du å vite mer?

Bestill vårt jevnlige nyhetsbrev om aktuell teknologi og hvordan den benyttes hos kundene våre.

Elektroskandia er svært fornøyd med valget av ITO Intern Transport AS til varehåndtering.

Elektroskandia Norge AS på LinkedIn, 12. januar 2018.

Elektroskandia

Til kundereferanse »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere