Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Nytt logistikksenter hos Moelven på Brumunddal

De siste to årene har Moelven Langmoen på Brumunddal investert 30 millioner kroner i nytt logistikksenter. 30. januar 2019 var det åpning.

Utfordring

Øke effektivitet og kundetilpasning av trevareprodukter.

Løsning

Nytt logistikksenter med nytt lager og nytt ITO-anlegg for pakking av kundeleveranser.

Resultat

Høyere effektivitet, bedre kundetilpasning, høyde for 20 prosent vekst.

Fullt hus på åpningen

ITO har skreddersydd et anlegg for plukking, plasting og stropping av ferdige leveranser for Moelven Langmoen, og vi var selvsagt tilstede under åpningen våren 2019. Der var vi i godt selskap med ledelse, styre, presse og selvsagt mange av medarbeiderne hos Moelven Langmoen, for dette var en stor dag for det tradisjonsrike selskapet. Mer effektiv internlogistikk, kundetilpassede leveranser og lavere kostnader har stått sentralt i utviklingen av logistikksenteret. Nylig ble det hele satt i drift, med ITO-anlegg som antagelig er det eneste i sitt slag.

Eivind Monsen i ITO har vært ansvarlig for montasje hos Moelven Langmoen, og var selvsagt tilstede under åpningen. I bakgrunnen ser vi hele ITO-løsningen, med pakkestasjoner, transportbaner, plastmaskin, objektskanner, stropping mm.

ITO-anlegg for plasting og pakking

Løsningen fra ITO er bygget opp med fire pakkestasjoner langs sidene som fylles opp fra trucker, der de fleste av Moelvens typer av panel, listverk, gulvbord og andre trevareprodukter pakkes separat for hver leveranse. Her skannes strekkoden for hver forpakning, før hele leveransen transporteres sideveis inn til hovedbanen. En avansert objektskanner avleser den enkelte leveransens fysiske mål, slik at plastmaskinen kan tilpasse plastemballasje med riktige mål for hver leveransen. I siste operasjon pakkes plasten rundt leveransen og alt stroppes i en stroppemaskin tilpasset langgods. I dette anlegget har vi benyttet komponenter fra Goliath, Hela med flere og satt det sammen til et komplett og integrert ITO-anlegg. Resultatet er en løsning som med høy automatiseringsgrad sørger for sikker og effektiv pakking av leveranser med bredde fra 270 til 1200 mm. For Moelven Langmoen gir det muligheter for bedre kundetilpasning av ordrer enn tidligere, noe som har vært et viktig mål for hele satsningen på nytt logistikksenter.

Storfornøyd logistikksjef Thea Slotnæs under åpningen av nytt logistikksenter 30. januar.

Store forventninger

Logistikksjef Thea Slotnæs var storfornøyd under åpningen, og gleder seg til å samarbeide videre med ITO.

– Montasje og igangkjøring har gått etter planen, og ITOs medarbeidere hadde mye å bidra med under tegning og design av anlegget. Pakkestasjonene gir oss god fleksibilitet til å samle og pakke hver leveranse, og her er det mye automatikk som man ikke umiddelbart får øye på. Vi har høye forventninger til effektivitet og driftssikkerhet, og dette er en bidragsyter til at vi skal øke leveransene her fra Langmoen med 20 prosent, fra 5000 til 6000 lastebiler i året, oppsummerer Thea Slotnæs. Det blir spennende å følge utviklingen på Langmoen, der det har vært drevet treforedling i nærmere 100 år. Optimismen og engasjementet var godt synlig under åpningen, både blant ledelse og de mange medarbeiderne her på den viktige arbeidsplassen sentralt i Brumunddal.

ITO-løsninger installert hos Moelven Langmoen:

  • Transportører for transport av trevarer, sideveis inn til hovedbane og i hovedbanen gjennom objektskanneren og plastpakkemaskinen.
  • Strekkodescanner for skanning (datafangst) av hver enkelt forpakning.
  • Objektskanner for skanning av hver ordres fysiske mål.
  • Plastpakkemaskin for tilpasset plasting av hver ordre, basert på fysiske mål fra objektskanneren, integrert i en komplett løsning.
  • Stroppemaskin for langgods, for stropping av hver enkelt leveranse.
  • Helhetlig integrasjon av løsningen for å oppnå høyest mulig automatiseringsgrad.
Fire pakkestasjoner fylles opp fra trucker, slik at hele kundens leveranse kan ferdigstilles før den transporteres inn på hovedbanen i pakkeanlegget.
Kanskje det eneste i sitt slag. Skreddersydd pakkeanlegg for trevareprodukter hos Moelven Langmoen.
Den grå rammen er en objektskanner som skanner leveransens fysiske mål slik at plastmaskinen kan tilpasse riktig plaststørrelse. Alle leveranser transporteres automatisk gjennom skanneren.
Stropping er et viktig element i pakkingen, den skal både sikre leveransen og samtidig ikke forårsake skader på treverket. Denne løsningen i enden av linjen er utviklet spesielt for langgods.
Her har det vært drevet treforedling i 100 år, siden Berge Langmoen bygde opp bedriften i perioden før og etter 2. verdenskrig. Nå er det bygget nytt logistikksenter og tilrettelagt for 20 prosent økning i leveransene.
En viktig bidragsyter til at vi skal øke leveransene fra 5000 til 6000 lastebiler i året.

Thea Slotnæs

Moelven Langmoen

Til kundereferanse »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere