Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Pakkelinjer skreddersydd for Nortura sine krav

Nortura har foretatt store investeringer på pakkesiden for å håndtere overgangen fra plastkasser (bakker) til papp.
wrap around pakkemaskin hos Nortura. bilde
Roboten plasserer ett og ett produkt i lomme i indekstransportøren. Pakkemaskinen pakker 5, 6 eller 12 F-pak i hver D-pak.

Utfordring

Pakke plastpakkede kjøttprodukter i papp, med "facing" i to retninger fra samme linje.

Løsning

ITO-anlegg med Jomet WA-pakkemaskin og Pick&Place robot.

Resultat

To pakkelinjer som pakker automatisk med ønsket "facing" (retning på F-pak) rett i Wraparound emballasje.

Detaljene avgjør i butikken

Kampen om butikkundene er knallhard, og små detaljer kan gi store utslag på salgstallene i det siste leddet. Det har også Nortura erfart, der matvaregrossistenes krav og ønsker har gjort det nødvendig å designe pakkelinjene på nytt fra bunnen av. Det gjelder blant annet for pakking av poser med ulike kjøttbolleprodukter fra to produksjonslinjer, der Nortura nå både kan tilfredsstille grossistenes ønske om D-pak som wraparound pappemballasje, og samtidig at F-pak-posene er pakket med fronten i ønsket retning inni hver emballasjeeske.

wraparound pakkemaskin hos Nortura. bilde
wraparound pakkemaskin hos Nortura – ITO

Varen må vises mot forbrukeren

– Automatisering av prosesser er positivt, men disse investeringene har vi i første rekke gjort fordi grossistene ønsket varene levert i wraparound emballasje fremfor våre tradisjonelle plastbakker. På utsalgsstedet skal emballasjen enten settes rett i hylle, med posefronten ut mot kunden, eller ned i kjøledisk, der den åpnes i topp og kunden betrakter den ovenfra. Når markedsavdelingen vår ønsket at fronten på F-pak skulle vises mot kunden i begge tilfeller, ga det oss noen utfordringer på pakkesiden. Heldigvis kom ITO og Jomet i mål med prosjektet, slik at vi nå oppfyller både interne og eksterne ønsker og kriterier, forteller Trond Andersen, prosjektsjef hos Nortura.

 

wraparound pakkemaskin hos Nortura. bilde
To identiske pakkelinjer pakker opptil 12 D-pak hver i minuttet.

To pakkelinjer frem til samme palleteringsrobot

ITO-løsningen består av to identiske pakkelinjer som begge fører frem til samme palleteringsrobot. Forbrukerpakningene fra to produksjonslinjer, en for frityrstekte produkter og en for teflonstekte, transporteres direkte til pakkemaskinen i hver linje, der sjekkvekt og røntgenkamera avdekker og luker ut pakninger med avvik før de pakkes i wraparound emballasje med 5, 6 eller 12 forpakninger i hver. Sentralt i hver linje er en Pick&Place robot, som plukker og plasserer hver F-pak til sin lomme i indekstransportøren, som igjen leverer korrekt antall til hver wraparound emballasje. Roboten er programmert til å plassere forbrukerposene med fronten riktig vei, avhengig av om emballasjen er beregnet på åpning i siden eller i topp. Hver pakkelinje håndterer opptil 50 F-pak og 12 D-pak i minuttet.

– Vi evaluerte også pakkeløsninger fra to andre leverandører, men det viste seg at ITO og Jomet i fellesskap var de eneste som var i stand til å presentere en prototyp på en WA-maskin som kunne håndtere både stående og liggende poser, forteller Trond Andersen hos Nortura.

ITO-løsninger hos Nortura:

Trond Andersen Nortura. bilde
ITO og Jomet kom i mål med prosjektet, slik at vi nå oppfyller både interne og eksterne ønsker og kriterier, forteller Trond Andersen, prosjektsjef hos Nortura på Rudshøgda.
Robotpalletering hos Nortura. bilde
Automatisert linje for palletering og vikling, hos Nortura på Rudshøgda. To pakkelinjer fører frem til samme palleteringsrobot (bak). Full pall går på bane til strekkfilmmaskinen for vikling og merking, før den hentes av truck.
Kun ITO og Jomet presenterte en WA-maskin for både liggende og stående poser.

Trond Andersen

Nortura

Til kundereferanse »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere