Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Styrker HMS og økt kapasitet med ny heisløsning

Nytt anlegg med heis og pallbaner har både økt kapasiteten og styrket helse, miljø og sikkerhet hos «Toro-fabrikken» til Orkla Foods i Arna utenfor Bergen.

Av: ITO marked 27. mars 2019 Kundeinstallasjoner

Knapt en nordmann har unngått å tilberede en Toro-rett, og Toro-merket er utvilsomt et av våre mest kjente varemerker. Ved Orkla Foods Toro-fabrikk i Arna utenfor Bergen produseres det rundt 500 millioner matporsjoner hvert år. Heldigvis er de ikke bare opptatt av å produsere matretter i pulverform, de er også opptatt av helse, miljø og sikkerhet ved anlegget sitt. En av de siste investeringene i så måte er et ITO-anlegg med automatisk pallheis og pallbaner. Prosjektleder Kjell-Inge Skare forteller at anlegget gir økt kapasitet, større buffer og reduserer skaderisikoen i forbindelse med høye truckløft.

– Vi har en såkalt prepakkmesanin, der det pakkes varer i kartonger som plasseres rett i butikk. Det er vareflyt begge veier, med høye truckløft til og fra mesaninen. Varer ble plassert på mesaninkanten, og vi så at både truckløft og vareplassering kunne utgjøre en risiko for medarbeidere som ferdes parallelt med mesaninen. Når kapasiteten skulle økes, måtte vi samtidig se på effektivisering og bedre HMS, forteller han.

Høyere effektivitet og forbedret HMS med dette ITO-anlegget.

Løsningen for Toro-fabrikken ble å investere i en pallheis med pallbaner inn og ut fra mesaninen, tilknyttet høylagersystemet. Banene fungerer både for transport og som varebuffer, og det er blitt en løsning som både eliminerer høye truckløft og samtidig gir bedre oversikt over varene. Vareflyten går via WMS-systemet, hvor operatørene på mesaninen bestiller varene via en prosessordre, hvoretter den aktuelle pallen transporteres til prepakkmesaninen via heis og pallbane, forteller Kjell-Inge Skare, som ser at løsningen fungerer slik de ønsket, og slik den ble skissert av ITO.

– ITO presenterte en god løsning for oss, i tillegg kunne de vise til gode referanser på tilsvarende løsninger. Vi ser at dette fungerer slik vi ønsket, og det er alltid hyggelig å investere i effektive løsninger og samtidig forbedre medarbeidernes sikkerhet, sier en fornøyd prosjektleder ved den tradisjonsrike Toro-fabrikken i Arna.

Ny heisløsning hos Orkla Foods Toro-fabrikk i Arna.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere