Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Her er vår egen produksjonsbedrift

Produksjonsbedriften vår på Tyristrand går på høyeste turtall – slik det nesten alltid er inn mot sommerferien. Heng med på en fotoreportasje inn i produksjonshallene og se alt som skal ferdigstilles før feriedagene begynner.

Av: ITO marked 30. mai 2024 ITO Produksjon
Roger er alltid i godt humør, og alltid klar for å stille opp for fotografen! De siste ukene har han blant annet bygget en hydraulisk palloppretter og pallvenderne du ser her, til Norsk Lastbærer Pool.

Tett med leveranser før sommeren

Det er ikke bare kundene våre som har virksomhet med krevende logistikk, det gjelder utvilsomt vår egen produksjonsbedrift også. Spesielt før sommeren, hvor mange kunder ønsker å kjøre i gang ny teknologi i den rolige perioden. Hos ITO Produksjon på Tyristrand pågår samtidig produksjon av nye tekniske løsninger for Norsk Lastbærer Pool, SAFT, Tyrholm & Farstad, Nordic Nest, Sport Outlet, Rema 1000 og flere andre. Vi har tatt sommertempen på den unike produksjonsbedriften vår ved Tyrifjorden, og i denne bildereportasjen møter du mange av medarbeiderne våre og ser hva de produserer akkurat nå.

Automatisk vektsjekk i banene øker automatiseringsgraden og gir flere fordeler. Anders Gulliksen monterer her vektteknologi på pallbaner som skal installeres hos svenske SAFT. De inngår i en større leveranse med blant annet pallbaner og viklelinje. Anders avlegger snart fagprøve som industrimekanikerlærling hos oss, før han fortsetter som ansatt i produksjonsteamet vårt.
Monteringstegningene er klare, så Eirik Solberg har akkurat begynt på et nytt elektroskap, en jobb som alltid starter med montering av kabelkanaler og festeskinner. Skapet skal sikre drift og strømforsyning til ny pakketeknologi hos Nordic Nest, og Eirik regner med det går med to til tre arbeidsdager for å gjøre det ferdig. Han har fem års fartstid hos oss og fagbrev som industrimekaniker, og etter hvert også fagbrev innenfor elektro.
Nok en Pallpack 8000 klargjøres til kunde, denne gangen til den svenske delen av batteriprodusenten SAFT. Den helautomatiske strekkfilmmaskinen PallPack 8000 bygges fra bunnen av hos oss, og er trolig Skandinavias mest solgte strekkfilmmaskin. Ikke bare leverer vi den tilpasset kundens strekkfilm og viklekrav, vi skreddersyr den gjerne med automatisk ilegg av toppark, høydemåling og selvsagt integrert med kundens øvrige løsninger. Industrimekaniker Alexander Nordengen tar siste kontrollsjekk her, før maskinen skal installeres av våre svenske kolleger hos kunden.
Sveisemaska er på. Det er den ofte, for det er mye mekanisk arbeid når rammer og stålkonstruksjoner skal bygges fra bunnen av.
Elutløsere til eskebanene hos Nordic Nest er bare noe av det som produseres på Tyristrand en hektisk (men helt vanlig) tirsdag i mai. Som så mye annet, de bygges av oss, i dette tilfellet av Emil Gulliksen. Han hadde læretid hos oss og avla fagprøve for et år siden, og har siden vært en viktig brikke i produksjonsteamet vårt.
Montering av baner er dagligdags arbeid ved ITO Produksjon. De siste årenes store leveranser til skandinaviske netthandelsbedrifter har ført til bygging og levering av flere kilometer med eskebaner. De er basert på lameller med reimdrift, elmotorer og sensorer. De som Rune monterer her, skal snart installeres hos Nordic Nest i Kalmar, som utvidelse av det som er en av våre største leveranser noen sinne.
I denne hallen skulle vi gjerne hatt enda bedre plass, for her bygges både PallPack-maskiner og transportbaner. Det betyr at det alltid er aktivitet her, og at det sendes teknologi herfra ut til kundene våre hver eneste uke.
Pallvendere er nyttig, de har som oppgave å endre retning på pallene, gjerne 90 grader. Her bygger Roger pallvendere til Norsk Lastbærer Pool (NLP), de består blant annet av lameller, kjeder og elmotorer. Pallvenderne skal inngå i en større oppgradering av NLPs anlegg på Langhus, med baner og sorteringsteknologi for innkommende paller.
Logistikk er avgjørende for å kunne produsere, og tilgangen på materialer og komponenter er relativt bra for tiden. Her ligger stålprofiler for nye transportører i kø mens gutta tar seg tid til å slå vitser om fotografen.
Hver eneste uke er det forsendelser av monteringsklar teknologi ut til kunder, i dette tilfellet er det oppgraderinger av baner hos Rema 1000 i Kristiansand. Einar fikk ikke akkurat truckførerbeviset i går, så det lastes på med stødig hånd.
Uansett hvor travelt det er; det er alltid tid til en kaffekopp og en god latter i sola.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere