Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

– En jätteviktig investering for oss!

Årets store logistikkprosjekt hos Nordic Nest i Kalmar har ikke bare vært et stort og «jätteviktig» prosjekt for kunden, det har også vært en av ITO PallPacks hittil største installasjoner.

Av: ITO marked 23. november 2023 Kundeinstallasjoner, Netthandel

Transport- og miljøgevinster

Logistikksenteret til Nordic Nest i Kalmar er fra 2019, med tidligere utvidelser både i 2021 og 2022. Årets utvidelser består av over tusen meter med transportbaner, nytt sorteringsanlegg og – ikke minst – seks Jivaro pakkemaskiner. Når vi snakker med Johan Torudd (bildet over) midt under årets travleste periode – Black Week, forteller han at det fremdeles gjenstår noen mindre justeringer, men at alle Autostore-ordrer nå ekspederes gjennom anlegget.

– Dette er en “jätteviktig” investering for oss, både med tanke på konkurranseevne, effektivitet og vekstmuligheter. I forrige prosjekt fokuserte vi på effektivisering av vareplukk, mens målsettingen i årets prosjekt har vært å effektivisere pakkingen av ordrer. ITO-anlegget gjør oss i stand til å håndtere enda flere ordrer per dag, med lavere kostnader per ordre enn tidligere. Samtidig oppnår vi transport- og miljøgevinster ved å ta i bruk Jivaro pakkemaskiner fra Savoye, der hver eske klippes ned slik at den inneholder minimalt med luft, forteller Johan Torudd, Operations Developer Lead hos Nordic Nest.

Fra Nordic Nest i Kalmar, et av de største anleggene ITO PallPack har levert. Her blir etiketten på hver ordre skannet (strekkodeskanning) og deretter sortert etter hvilken speditør den skal sendes med. Sorteringsanlegget er levert som avslutning på et omfattende anlegg for vareflyt, inkludert 6 Jivaro pakkemaskiner og flere hundre meter med transportbaner. På det meste håndterer Nordic Nest opp mot 25.000 leveranser i døgnet.

Opp mot 25.000 ordrer i døgnet

Totalt har Nordic Nest 6 Jivaro-maskiner fra franske Savoye, maskiner som pakker i tre ulike kartongstørrelser (footprints) og med to ulike kartonglokk.

– Her hos Nordic Nest har vi varer fra to ulike brands; Nordic Nest og Svenssons, og vi ønsker at varemerket er godt synlig utenpå hver ordre. Lokkene leveres ferdig med logo og en del annen påtrykt informasjon direkte fra kartongleverandøren vår. Med seks Jivaro-maskiner får vi fleksibilitet til å benytte ulike kartongformater, og samtidig kapasitet til å håndtere de mest hektiske periodene. Black Week er årets mest hektiske periode, hvor vi håndterer opp mot 25.000 ordrer i døgnet, så akkurat nå går det 15-16 timer i døgnet, forteller Johan.

Seks Jivaro pakkemaskiner i drift hos Nordic Nest i Kalmar. Bedriften har standardisert på 3 ulike eskeformater og kan dermed pakke og sende ut varene med minimalt med luft i kartongene.

Engasjement fra både kunden og leverandøren

Det har vært et omfattende prosjekt, ikke bare for Nordic Nest men også for ITO PallPack. Hvordan har dere opplevd samarbeidet med oss gjennom prosjektet?

– Dette har utvilsomt vært et gigantprosjekt både for ITO Pallpack og for Nordic Nest. Faktisk har vi opplevd at de norske og svenske ITO-medarbeiderne har vært like engasjert som våre egne medarbeidere gjennom hele prosjektet. Selvsagt har det ikke vært uten utfordringer, men det hadde vi heller ikke forventet. Alt i alt er vi godt fornøyd, og vi kjenner oss trygge på at de høye forventningene her i vår egen organisasjon vil bli innfridd, avslutter en fornøyd og optimistisk Johan Torudd fra logistikksenteret i Kalmar.

Fra Nordic Nest i Kalmar, en av de største ITO-installasjonene i gjennom tidene. Et anlegg med 6 Savoye pakkemaskiner, ca 1100 meter med transportbaner og automatisk sorteringsanlegg for opptil 25.000 i døgnet.
Installasjonen hos Nordic Nest i Kalmar i 2023 er en av de største i ITO-historien.
To ulike lokk. I pakkemaskinene benyttes hvit kartong i 3 ulike footprints, og med to lokk som viser om varen tilhører varemerket Nordic Nest eller Svenssons.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere