Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Automatisert pakkeanlegg for storhusholdningsspann hos Orkla Foods

Hos Orkla Foods på Rygge ble det både HMS-gevinst og effektiviseringsgevinst av å investere i pakkeanlegg med industrirobot for spann på pall.
Komplette pakkesystem. bilde

Utfordring

Ønsket bedre leveringspresisjon og færre tunge løft for medarbeiderne.

Løsning

ITO-anlegg med robotpalletering, tilknyttet produksjonsanlegget.

Resultat

Høyere leveringspresisjon og automatisk pakking av tunge spann på pall.

Ved Orkla Foods Nora-fabrikk på Rygge produseres ulike typer surkål, sylteagurk og rødbeter. Storhusholdningsspannene med surkål veier 9 kg per stk, dermed ble det både HMS-gevinst og effektiviseringsgevinst av å investere i pakkeanlegg med industrirobot for spann på pall.

Fyller spann på pall

Orkla Foods hadde allerede noen måneder erfaring med ITO-anlegg ved Idun-fabrikken, før de besluttet å investere i et liknende anlegg ved Nora-fabrikken. Anlegget benyttes for pakking av storhusholdningsenheter av produktene. Med gode erfaringer fra Idun-fabrikken var det naturlig å velge ITO som leverandør og samarbeidspartner også her.

– Erfaringene fra Idun var gode, og det er ingen tvil om at det er praktisk å få teknisk support og annen bistand fra samme leverandør. Vi ser at ITO benytter moderne og driftssikre komponenter, maskiner og løsninger, og det er praktisk å kunne forholde seg til en leverandør med kompetansen her i landet, sier Håvard Hagen, prosjektingeniør hos Orkla Foods.

– Den ene siden er selvsagt redusert ressursbruk, for oss betyr det blant annet at behovet for innleid arbeidskraft er mindre enn før. Det viktigste er likevel at vi oppnår bedre produksjons- og leveringspresisjon, noe som er viktig i en logistikkintensiv bransje som vår. Et annet poeng er HMS-gevinsten vi oppnår ved at vi eliminerer tunge løft med risiko for belastningsskader, noe som er mest aktuelt ved Nora-fabrikken der enhetene veier opp mot 10 kg, forteller Håvard Hagen.

ITO-anlegget er integrert med produksjonsdelen, der spannene kommer ferdig for levering. Roboten løfter spannene over til pall inkludert mellomleggsark. Automatisert pallmagasin og baner sørger for effektiv palletering her hos Nora.

Komplett pakkesystem. bilde
Ved Orkla Foods (Nora) har de ITO-anlegg for både spann og forbrukerpakninger.
Komplett pakkesystem. bilde
Pallmagasin der roboten henter tompaller (fra installasjon hos Orkla Foods).
Komplett pakkesystem bilde
Komplette pakkesystemer for matindustrien – ITO
Komplett pakkesystem. bilde
Komplette pakkesystemer for matindustrien – ITO
ITO benytter moderne og driftssikre komponenter, maskiner og løsninger

Håvard Hagen

Orkla Foods

Til kundereferanse »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere